Schimbarea pe care o așteptau toți cetățenii acestui oraș bănățean! Ce se întâmplă cu transportul urban!

718

Primăria Reșița a făcut încă un pas spre îmbunătățirea transportului urban în municipiu, schimbare pe care primarul Ioan Popa și-a prioritizat-o încă de la începutul mandatului său. Astfel că, în Consiliul Local a fost aprobat planul de mobilitate urbană propus de edil, iar Popa a dat asigurări că în cel mult trei ani reșițenii vor circula din nou cu tramvaiul.

”Tramvaiul este în linie dreaptă, lucrăm cu un consultant al Băncii Europene de Investiții. Săptămâna viitoare probabil lansăm caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. E o lucrare mare, o lucrare care se duce undeva la jumătate de milion de euro”, a declarat primarul Reșiței.

Dar până când tramvaiul va transporta din nou reșițeni prin urbe, călătoriile vor fi asigurate de autobuze achiziționate second-hand, care însă vor oferi un confort sporit, în comparație cu cel din prezent.

”Au fost deschise plicurile la licitația pentru autobuze second-hand și, din ceea ce știu, s-au înscris la licitație firme serioase și noi avem un target: autobuze de cel puțin 2007- 2008 – an de fabricație, Euro 5, cu climatizare pe ele”, a mai explicat Ioan Popa.

Edilul a subliniat că în trei luni de zile reșițenii vor circula în cu totul alte condiții în transportul public.

LĂSAȚI UN MESAJ