Schimbarea inspectorilor generali, o ”afacere” de 250.000 de euro!

4352

Schimbarea intempestivă a 13 inspectori școlari generali de către ministrul Educației, motivată pe rațiuni de management defectuos, are mai degrabă toate coordonatele unei mișcări de poli de putere, cu motivație politică, crede deputatul liberal de Timiș, Marilen Pirtea.

Acesta spune că schimbarea inspectorilor generali îi va costa pe românii contribuabili cel puțin 250.000 de euro.

Deputatul apreciază că, în contextul în care cei demiși au anunțat că vor contesta decizia în justiție, având toate premisele de a câștiga, ne putem aștepta ca aceștia să fie repuși în funcție, obligând statul a le plăti drepturile salariale de pe întreaga perioadă a procesului. În cazul unui proces care va dura aproximativ 12 luni, luând în calcul salariul unui inspector general, vorbim de 250.000 de euro doar salariile, fără a adăuga aici cheltuielile de judecată, sume deloc neglijabile. La modul în care au fost motivate demiterile, sunt toate șansele ca peste un an să fim nevoiți a deconta din buzunarele noastre jocurile politice de la vârful Ministerului.

Pirtea mai adaugă că, dincolo de rațiunile financiare, avem de a face și cu o iresponsabilitate crasă, schimbarea fiind anunțată chiar în timpul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului.

Citește și: Inspectori şcolari generali demişi prin fax! 13 judeţe, 3 din vestul ţării, ”decapitate” de ministrul Liviu Pop!

2 COMENTARII

  1. Oare ce criterii sau aranjamente oculte au stat la baza schimbarilor facute de ministrul catastrofa?Stim cu totii ca inspectorii generali erau membri psd.

  2. No, că ministru’ aista, Pop, lucră inșet, da’ temeinic, ca argheleanu’ (că doar mi-i di la Maramu’). Lucră chiar mai ghini ca Boc di la Cluuuj, in vremea cand era șăf peste putzfrau la govern, și mai temeinic ca ministru’ Ioan Rus, tăt di la Cluuuj. Le arată el regățenilor cum se fașe treaba mare: inșet, da’ ghini si multă, cu fainoșag, ca “Pateul Ardealul”. “Maramu’ rules”, cum ar zâșe Donald Trompă!

LĂSAȚI UN MESAJ