Schimbare uriașă în relația polițiști- șoferi! Despre ce este vorba

298

Prezentă în studiourile Antena 3 ministrul Carmen Dan se dovedește consecventă măsurilor din ultima vreme privind consolidarea autorității și protecției polițiștilor.

Carmen Dan a povestit cât de utile le sunt polițiștilor camerele video omologate de pe autospecialele de intervenție: „este un proiect care deja este implementat în Bucureşti şi ne dorim să-l extindem la nivelul întregii ţări. Mi-am dorit ca începând de anul viitor să putem să spunem că, cel puţin zona de ordine publică, o avem acoperită din punctul acesta de vedere”, a declarat Carmen Dan.

În contextul discuţiilor despre pachetul de legi privind întărirea autorităţii poliţiştilor, ministrul a spus că se urmăreşte ca poliţiştii să fie eficienţi şi să cunoască limitele comportamentului dincolo de care este abuzul, precum şi o foarte bună reglementare a conduitei pe care trebuie să o aibă poliţistul în relaţia cu cetăţenii, a spus ministrul de interne la Antena 3, citată de Știri pe Surse.

„Ne dorim să aibă (poliţistul – n.r.) o acţiune eficientă, ne dorim să cunoască foarte bine care sunt limitele comportamentului şi atunci când depăşeşte acele limite, să fie conştient că va fi sancţionat pe măsură”, a precizat ministrul.

Carmen Dan a afirmat că au fost şi voci critice faţă de propunerile în cauză, dar „până la urmă dialogul este soluţia”.

LĂSAȚI UN MESAJ