Schimbare radicală a vremii. Temperaturile scad cu până la 10 grade

72

Schimbarea vremii se va simți, din plin, mai mult în partea de vest a țării. Valul de aer rece, specific perioadei în care ne aflăm, se va resimți începând de joi, unde își vor face simțită prezența și ploile.

„Schimbările în ceea ce privește regimul termic vor începe pe parcursul zilei de joi, pentru partea de vest, de centru și de nord a țării, unde vor fi ploi pe arii extinse, iar față de ziua de miercuri, acolo vom avea scăderi însemnate ale temperaturii, care se va situa între 15 și 25 de grade. În schimb, tot joi, în partea de sud și de est a țării, unde vremea rămâne frumoasă pe parcursul zilei, vom avea temperaturi maxime de 31 de grade”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit reprezentantului ANM, odată cu extinderea norilor spre sudul și estul României, de vineri se va răci și în aceste regiuni. „De vineri, în sud și în est vorbim deja de o vreme rece pentru această perioadă din an. Iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 18 grade, adică o scădere cu peste 10 grade față de ziua de joi”, spune meteorologul.

Sursa citată mai menționează că sâmbătă temperaturile rămân aproximativ la aceleași valori ca în ziua de vineri, iar de duminică se va produce o ușoară încălzire. Săptămâna următoare, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, de 20 – 22 de grade Celsius, potrivit ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ