Schimbare masivă la vârful PSD. Ce se întâmplă cu oamenii lui Dragnea

148
Liderii social-democrați s-au reunit în ședința Comitetului Executiv, în această seară, la sediul din Băneasa și urmează să schimbe oamenii fideli ai lui Dragnea și să stabilească strategia partidului pentru următoarea perioadă. Pe agenda discuțiilor se află validarea noii conduceri interimare propuse de Viorica Dăncilă în cursul zilei, la ședința Biroului Politic.
De asemenea, pesediștii vorr discuta despre soluțiile pentru menținerea majorității parlamentare dar și propunerile de miniștri pentru portofoliile rămase vacante. De precizat este că ALDE a anunțat că rămâne alături de PSD la guvernare.
Marcel Ciolacu, validat în CEx pentru șefia Camerei Deputaților. „Avem voturi suficiente, mâine, în Parlament să trecem (nominalizarea sa, n.r.)
 
Ana Birchall propusă pentru ministerul Justiției. Titus Corlățean propus vicepremier. Natalia Intotero la Românii de Pretutindeni și Roxana Mânzatu la Fonduri Europene. Nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește sabilirea datei congresului pentru alegerea unei noi conduceri a PSD.
 
Codrin Ștefănescu a fost schimbat din funcție. Rodica Nassar a fost numită secretar general al PSD.
 
Gabriela Firea revine la șefia PSD București. Social democrații au decis în ședința CEX sa devină președinte interimar la PSD București la solicitarea primarilor de sector. Firea demisionase de la șefia organizației în toamna lui 2018 în ședința CEX de la Neptun în urma presiunilor făcute de Liviu Dragnea. Firea semnase alături de alți lideri o scrisoare prin care se cerea retragerea lui Dragnea din funcția de președinte al PSD. Gabriel Mutu fusese numit șef inerimar la PSD București.

LĂSAȚI UN MESAJ