Schimbare majoră în privința notării elevilor. Părinții vor primi notele într-un catalog digital

360

Catalogul cu care îl știm cu toții, cel pe care profesorul îl poartă la braț la fiecare oră de curs, va fi dat uitării. Peste 240 de școli folosesc varianta digitală de notare, care li se pare mai eficioentă decât cea clasică.

În acest fel, profesorii vor întregistra notele și absențele pe telefon sau tabletă, iar părinții vor fi notificați prin email despre calificativele copiilor lor.

Momentan, catalogul digital este opțiunea a 248 de unități școlare la nivel național, majoritatea fiind din Sibiu (32), apoi Cluj și București (23) și Iași (18).

Școlile vor funcționa fizic, până la noi decizii

Florin Cîțu a declarat că elevii nu vor mai fi nevoiți să revină la sistemul de învățământ online dacă rata de infectare depășește pragul stabilit, ci în funcție de numărul de cazuri care se raportează în fiecare clasă sau instituție.

Premierul României a făcut declarații cu privire la modul de funcționare al școlilor, mai ales în situația în care tot mai multe orașe și localități intră în scenariu roșu. Cîțu a transmis că își dorește ca de acum înainte să nu se mai revină la sistemul online decât în funcție de numărul de cazuri depistate în instituțiile de învățământ, ci nu după gradul de incidență al locului unde acestea sunt amplasate.

Mai mult, Ministrul Educației, împreună cu ministrul Sănătății s-au gândit la propunerea testării elevilor de două ori pe săptămână, însă decizia urmează să fie luată ulterior: „Le vom introduce în şcoli.

Vor fi folosite. Un test rapid care este folosit şi în alte ţări.

Înţeleg că şi Franţa foloseşte acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus şi va fi decizia celor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialişti cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult.

Am spus foarte clar şi asta este decizia CNSU, care va fi aprobată în această seară. Veţi vedea detaliile. Pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă. Şi atunci, de mâine, pentru fiecare şcoală în parte decizia se va lua în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile care vin prin ordin de la MS şi MEN. De câte ori trebuie să se testeze ş.a.m.d. Haideţi să aşteptăm de la ei!”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: https://radical.wowbiz.ro/schimbare-radicala-in-notarea-elevilor-se-introduce-catalogul-digital-20175408?utm_source=fb-cross&utm_medium=rtv&utm_campaign=https%3A%2F%2Fwowbiz.ro%2Fschimbare-radicala-in-notarea-elevilor-se-introduce-catalogul-digital-

LĂSAȚI UN MESAJ