Schimbare majoră în buletine. Ce vrea Comisia Europeană să apară pe actele de identitate

533

Comisia Europeană anunţă într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că, pentru blocarea utilizării documentelor false de către terorişti şi infractori de drept comun care vor să ajungă din state extracomunitare în spaţiul UE şi în contextul în care aproximativ 80 de milioane de europeni nu au cărţi de identitate care să poată fi scanate deoarece nu au elemente biometrice de identificare, vrea obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cărţile de identitate din Uniunea Europeană, adică a amprentelor şi imaginilor faciale.

Mai concret, Comisia Europeană propune ca în actul de identitate al fiecărui cetățean să fie incluse obligatoriu imagini digitale ale feței și amprentelor de la două degete.

Conform datelor furnizate de Agenţia UE pentru protecţia frontierelor (Frontex), România ocupă primul loc la capitolul documente de identitate falsificate, potrivit site-ului agenţiei ANSA. Pe locurile următoare se situează Italia şi Grecia.

„Securitatea a fost una dintre priorităţile actualei Comisii Europene încă din prima zi. Continuăm să susţinem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetăţenii şi de a le garanta drepturile. Astăzi, intensificăm acţiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun şi pe terorişti de instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectând angajamentul în sensul unei Uniuni Europene care să ofere protecţie”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

S-ar elimina astfel în totalitate actele din hârtie, care sunt ușor de falsificat și pot fi folosite de migranții care vor să intre în țările Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ