Schimb de ștafetă la Deta. Cei în vârstă lasă locul tinerilor

566

Gerhart Samantu, este de sâmbătă noul președinte al Forumului Democrat al Germanilor din localitate. El îl înlocuiește pe Mathias Kirsch, care a renunțat la o nouă candidatură datorită vârstei înaintate. Din noua echipă de conducere mai fac parte Gabriel Magda, vicepreședinte și Nicoleta Gebauer, secretară. Alegerile au avut loc cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființarea Forumului Democrat al Germanilor din Deta.

La eveniment a participat deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganț, viceconsulul Germaniei la Timișoara, Siegfried Geilhausen, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat (FDGB), Ioan Fernbach, primarul orașului Deta, Petru Roman, membri și simpatizanți ai Forumului din Deta. Deputatul Ovidiu Ganț, fiu al localității, a scos în evidență buna colaborare dintre Forumul German și Primăria Deta, ceea ce a dus nu în ultimul rând la realizarea unui centru cultural multifuncțional în localitate, dar și a unui sediu reprezentativ pentru Forumul German.
Primarul Detei, Petru Roman, a menționat privațiunile pe care minoritatea germană le-a suferit după cel de-al Doilea Război Mondial. El este convins că “necazurile pricinuite sunt de domeniul trecutului, iar viitorul ne aparține și-l construim împreună”.
Președintele FDGB, Ioan Fernbach, a anunțat susținerea Forumului German din Banat pentru Ovidiu Ganț, în intenția acestuia de a obține un nou mandat de deputat.
Noul președinte, Gerhart Samantu, a spus că va pune accent pe păstrarea tradițiilor, dar și pe o reprezentare politică în viitorul consiliu local.
Evenimentul s-a îcheiat cu un program cultural susținut de formații de muzică și dansuri tradiționale din Detașsi Reșita.

Din partea primăriei: Diploma de onoare pentru FDG Deta. Primarul Petru Roman (în dreapta) și Mathias Kirsch.
Foto: Zoltán Pázmány

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ