Scene dramatice la Timişoara. Cum sunt folosiţi doi copii de către o femeie găsită la cerşit

3060

O femeie din Sălaj, venită în Timişoara la cerşit, cu o fetiţă de cinci ani şi un băiat de aproximativ nouă ani a făcut circ pe o stradă din oraş atunci când a fost luată la întrebări de Poliţia Locală. Speriată că o să-i ia copiii, femeia a luat-o la fugă, iar apoi a simulat un leşin sub ochii speriaţi ai micuţilor. 

Mai mulţi poliţişti locali au plecat în urmărirea unei femei cu doi copii care cerşea în zona Complexului Studenţesc. Văzându-i pe femeie şi pe cei doi copii cum fug, un băiat de aproximativ opt ani a încercat să îi oprească. Femeia a fugit, însă, până spre strada Pestalozzi. Aici a fost ajunsă de Poliţia Locală, dar a fugit din nou, cu copiii după ea, până în faţa unei cafenele de pe aceeaşi stradă. Aici a oprit-o un echipaj de intervenţie de la Poliţia Locală care a legitimat-o şi a invitat-o să urce în dubă pentru a fi dusă la sediul Poliţiei Locale în vederea unor cercetări suplimentare.

Speriată că îi vor fi luaţi copiii, femeia a început să facă circ, strigând că pleacă la gară şi nu se mai întoarce în oraş. Îngroziţi, cei doi copii ai femeii au început să plângă şi să se roage de poliţiştii locali să nu îi urce pe ei şi pe mama lor în maşină. Poliţiştii locali au luat-o cu forţa pe femeie, dar aceasta a opus rezistenţă, prinzându-se cu mâinile de hainele copiilor. „Îmi omor copiii aicea”, a strigat femeia. Când a fost urcată, într-un final, în maşina Poliţiei Locale, femeia a simulat un leșin.

În final, poliţiştii locali au amendat-o pe femeie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au lăsat-o să plece. „Persoana în cauză a fost depistată în zona Campusului Universitar îndemnându-şi copiii minori să apeleze la mila publică, motiv pentru care s-a trecut la luarea măsurilor legale. Acesta a încercat să fugă de poliţiştii locali şi să facă scandal, să se folosească de minori pentru a scăpa. Poliţiştii locali au intervenit pentru detensionarea situaţiei, urmărindu-se în primul rând să nu fie puşi în pericol copiii. Femeia în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în Dragu – Sălaj, a fost sancţionată contravenţional conform Legii 61/1991 republicată. De asemenea, s-a verificat în continuare zona pentru ca situaţia să nu se mai repete, cazul fiind prelucrat cu poliţiştii locali, urmând ca, dacă este din nou depistată, să fie predaţă conform prevederilor legale către servicile sociale în vederea luării măsurilor specifice de consiliere şi reintegrare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ