Scenariu previzibil: ACS-ul merge în B!

1765

Calvarul s-a încheiat pentru ACS Poli în prima ligă. Gruparea de pe Dan Păltinișanu a retrogradat matematic după eșecul rușinos din penultima rundă, 0-5 cu FC Voluntari.

ACS Poli va lua drumul ligii secunde după un singur sezon petrecut în Liga I. Violeții au falsat complet finalul unei stagiuni de coșmar. Fără bani, fără suporteri, fără conducere și fără echipă, Poli s-a scufundat încet și sigur în subsolul ierarhiei, iar deznodământul nu putea fi altul decât retrogradarea.

Cu șanse pur teoretice de a mai evita retrogradarea directă, Poli s-a prezentat la FC Voluntari cu misiunea ingrată de a câștiga. Adică de a realiza ceea ce nu făcuse tot restul play-out-ului. Trupa condusă începând de două zile de un nou antrenor,  Ionuț Popa, a capotat încasând 5 goluri!

Orice speranță a bănățenior a fost spulberată din start, după golul marcat în minutul 5 de Enceanu. S-a făcut 2-0 după 17 minute, Rus fiind cel care a transformat lovitura de la 11 metri dictată pentru o ținere în careu a lui Torres. Lucrurile au mers și mai rău în partea secundă pentru oaspeți. Cânu a văzut două cartonașe galbene în decurs de 6 minute și a părăsit terenul în minutul 58.

În inferioritate numerică Poli a mai încasat trei goluri până la final. Tudorie, în minutele 71 și 89, respectiv Voduț, în minutul 90, au punctat pentru Voluntari. Între aceste goluri s-a strecurat încă o eliminare, cea a lui Doman din minutul 78 pentru o intrare dură la mijlocul terenului. S-a încheiat 5-0 și Poli încheie în genunchi un sezon trist, poate cel mai trist făcut de o echipă timișoreană în Liga 1.

Timișorenii, care au avut câteva ocazii importante, au acuzat la final arbitrajul care ar fi avantajat echipa gazdă. Fazele acuzate, faza penaltiului și cele două eliminări.

Ultima etapă a sezonului e programată duminică, atunci când timișorenii vor evolua pe teren propriu în compania lui CSMS Iași.

ACS Poli: Smaranda – Bocșan, Cânu, Torres – Popescu, Croitoru, Suarez (35, Zicu), Bărbuț – Goga (74, Doman), Nimely (53, Elek), Hernandez.

Ionuț Popa, antrenor ACS Poli: ”Arbitrajul a influențat acest meci, dacă nu se iau măsuri înseamnă că fotbalul românesc e o nulitate. Așa e ușor să câștigi, îi bați și pe Real Madrid în condițiile astea. Eu zic că dacă aveam un arbitraj bun nu cred că pierdeam azi nici în 10 oameni. Nu știu la meciul cu Iași cum vom juca pentru că din cei 15 oameni de azi de pe foaie 5 sunt suspendați…”

Ianis Zicu, jucător ACS Poli: ”Sunt foarte trist pentru că retrogradez prima oară în cariera mea. Era foarte greu să ne mai salvăm chiar dacă nu pierdeam azi, moralul era foarte scăzut în vestiar. A fost o situația foarte grea, din iarnă lucrurile au luat o întorsătură negativă pentru club. Din păcate anul acesta a fost haos la club din puncte de vedere organizatoric. Nici noi jucătorii nu am reușit să jucăm așa cum am fi vrut”.

LĂSAȚI UN MESAJ