Scandalul momentului: Şeful de la Permise Auto Suceava putea să încaseze şi 20.000 de euro mită într-o singură zi

149

Procurorii DNA susţin că membrii grupării infracţionale care vindeau permise auto la Suceava încasau într-o singură zi şi 20.000 de euro. Ei ar fi avut grijă să albească banii şi să îi răsplătească pe anchetatorii care se prefăceau că nu le văd presupusele fapte de corupţie.

Serviciul Teritorial Suceava al DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 şi 27 noiembrie 2020, a unui număr de 14 inculpaţi în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere şi înmatricularea autoturismelor.

Într-un comunicat de presă transmis de DNA se arată că o situaţie specială este cea a fostului şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, Obreja Radu-Ionuţ. Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro.

„În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu «albirea banilor». Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, transmit anchetatorii. Grupul infracţional nu se temea că va fi prins pentru că ar fi beneficiat de protecţie de la nivel înalt.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.