Scandalos: elevii de la un liceu din centrul Timişoarei învaţă în frig. Care este motivul

157

Cei 800 de elevi înscrişi la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, aflat chiar în centrul Timişoarei, vizavi de primărie, învaţă în frig.

Cele 30 de săli de clasă ale unităţii de învăţământ sunt încălzite, însă în imobil nu este cald din cauza faptului că ferestrele nu au mai fost schimbate de ani buni. În aceste condiţii, frigul intră pe sub geamuri. Primăria Timişoara cunoaşte această situaţie, dar deocamdată nu s-a făcut nimic pentru remedierea situaţiei.

“Situaţia la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” este exact ca anul trecut. Problemele şcolii au fost semnalate Primăriei Timişoara, care a promis anul trecut pe vremea aceasta că în luna septembrie 2015 vor începe lucrările. Însă nu s-a întâmplat nimic. Ne aflăm în luna ianuarie şi în sălile de clasă este frig pentru că geamurile nu se închid cum trebuie. Conducerea şcolii a făcut toate demersurile pentru ca situaţia să fie rezolvată, a sesizat neregulile primăriei. Acum se repară ceea ce se poate repara”, a explicat, astăzi, Mihaela Petrov, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş şi fost director al Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

Primăria Timişoara intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a putea reabilita clădirea în totalitate. Pentru că imobilul se află într-o zonă istorică, nici măcar ferestrele nu pot fi reparate fără a fi respectate anumite rigori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ