Scandal uriaș la o universitate din Banat. Profesori acuzați de fapte grave

1456

Patru profesori ai Universității Eftimie Murgu, din Reșița, sunt acuzați de plagiat, ei trebuind să se prezinte mâine în fața Comisiei de etică și deontologie profesională din cadrul instituției de învățământ superior din Reșița.

Cele patru cadre didactice luate în vizor sunt: Sava Ianici, fostul decan al Facultății de Inginerie, soția acestuia Draghița Ianici, prodecanul Facultății de Inginerie, Cornelia Anghel Drugărin și actualul decan al Facultății, Ioan Hălălaie.

Soții Ianici sunt acuzați de plagiat de către decanul Facultății de Inginerie, Ioan Hălălaie. În sesizarea înaintată Comisiei de etică, Hălălaie susține că lucrarea celor doi soți „Testarea sistemelor mecanice” ar fi identică cu volumul „Testarea organelor de mașini”, semnată de Ștefan Anghel (decedat) și de Sava Ianici. Mai exact, în cel de-al doilea volum, Ianici și-ar fi însușit capitolele semnate de Ștefan Anghel, iar soția acestuia, Draghița Ianici, ar fi trecută ca autoarea capitolelor semnate în primul volum de Sava Ianici.

Nici fostul decan Sava Ianici nu stă, se pare, cu mâinile în sân și l-a acuzat la rândul său pe actualul decan Ioan Hălălaie de plagiat, susținând că i-a copiat programul electoral cu care s-a prezentat la concursul pentru funcția de decan. Pe de altă parte, Ianici a depus o sesizare și pe numele prodecanului Cornelia Anghel Drugărin, în care afirma că aceasta ar fi plagiat un manual de programare.

Întreaga poveste, pe reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ