Scandal uriaş după meciul Begu – Garcia. Românii au luat cu asalt pagina de Facebook a franţuzoaicei

296

Irina Begu a învins-o pe franţuzoaica Caroline Garcia în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 7-6, în turneul de tenis de la Charleston. Un scandal uriaş s-a iscat după ce publicaţia portugheză dedicată tenisului, Bola Amarela, a scris că franţuzoaica ar fi fost auzită făcând remarci rasiste jignitoare la adresa româncei.

„Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită”, a fost auzită spunând jucătoarea de tenis Caroline Garcia. Vorbele ar fi fost aruncate de jucătoarea din Franţa după un punct câştigat de Begu pe finalul setului decisiv şi au fost captate de microfoanele de fond, iar reacţia a stârnit mii de reacţii pe internet.

În încercarea de a-i arăta susţinere Irinei Begu, fanii români au luat cu asalt pagina de Facebook a franţuzoaicei, care a generat astăzi un număr record de comentarii la postările recente. Majoritatea venite din partea românilor. Mulţi dintre ei au ironizat-o pe Garcia cu imagini amuzante sau au condamnat-o pentru afirmaţiile rasiste, însă au existat şi reacţii deplasate şi jignitoare.

Antrenorul Irinei Begu, Adrian Cruciat, spune că nu auzit cuvintele jignitoare ale Carolinei Garcia, la adresa elevei sale. Fostul tenismen nu a făcut deplasarea alături de Begu şi a urmărit meciul din faţa televizorului, dar crede că ipoteza lansată de publicaţia portugheză Bola Amarela nu este reală, având ca argument faptul că cele două s-au mai întâlnit în trecut şi au avut meciuri extrem de echilibrate, iar franţuzoaica nu a avut vreo reacţie deplasată. Totuşi, acesta a menţionat că Garcia nu a contactat-o pe Irina Begu pentru a dezminţi spusele.

„Personal eu nu am auzit acest lucru şi nici nu am văzut vreo înregistrare care să certifice acest lucru. Dacă aceste declaraţii au fost făcute, cu siguranţă WTA va analiza situaţia şi va lua măsurile corespunzatoare. Fiind înca în timpul turneului, toată atenţia mea se îndreaptă către tenis (antrenamente, recuperare, meciuri), aş dori să mă concentrez pe activitatea mea şi să las deoparte alte lucruri care mă pot influenţa în sens negativ”, a scris şi Irina pe Facebook.

Cum era de aşteptat în cazul unor acuzaţii de o asemenea gravitate, WTA a demarat o anchetă internă, iar în această seară a publicat pe reţelele de socializare un răspuns oficial, prin vocea CEO-ului Steve Simon.

„Ca răspuns la informaţiile din media pentru comportamentul necorespunzător al Carolinei Garcia.  Cel mai înalt nivel de comportament profesional pe terenul de tenis e extrem de important pentru WTA şi orice mai prejos e inacceptabil. După investigaţii amănunţite, nu am găsit nicio dovadă în suportul acestor acuze. Cazul este închis”, se arată în scurtul comunicat publicat de WTA în această seară.

LĂSAȚI UN MESAJ