Scandal sexual între un episcop reformat și o femeie din vestul țării s-a lăsat cu dosar penal

312

O femeie din Oradea este urmărită penal după un scandal amoros cu episcopul reformat de Oradea, Csűry István. Denisa Krisztina Chilba l-a acuzat pe cleric că a sedus-o, a lăsat-o însărcinată şi a abandonat-o. Apoi, femeia a început să îl hărțuiască pe bărbat și pe soția acestuia cu nenumărate mesaje.

Deși declara că este însărcinată, bebeluşul care ar fi trebuit să se nască în decembrie s-a „pierdut” pe drum. Denisa pretinde că a pierdut sarcina încă din vară…

Episcopul reformat Csűry István, în vârstă de 63 ani, a devenit eroul unui scandal amoros primăvara trecută, când orădeanca de 40 ani s-a prezentat la redacţia BIHOREANULUI pretinzând că a fost alungată de la sediul Episcopiei Reformate de Piatra Craiului, unde intenţionase să-l reclame pe Csűry pentru preacurvie.

 

Chilba a prezentat atunci sute de mesaje schimbate pe Facebook, Whatsapp şi prin SMS, care dovedeau că între cei doi a existat o relaţie. „Îngeraşa mea, ţunicam, cu ţiţi frumoşi”, „te mănânc, zmeura mea, sunt fericit lângă tine şi vreau să fii şi tu”, „iubi, te mângâiesc de la degetul mic până la capul şi te îmbrăţişez” – sunt câteva din vorbele pătimaşe cu care episcopul îi mărturisea femeii că o iubeşte, pentru ca în final s-o someze să-i dea pace.

În ciuda insistenţelor BIHOREANULUI, Denisa a evitat, şi atunci, şi mai târziu, să aducă dovezi că este însărcinată. În schimb, a continuat să-l şicaneze pe Csűry şi pe soţia acestuia, Anikó, învăţătoare la Liceul Reformat Lorántffy Zsuzsanna, bombardându-i cu apeluri şi mesaje până în luna iulie, când cei doi au decis să ceară ajutorul poliţiştilor.

„Eu nu am şantajat pe nimeni”, pretinde femeia, susţinând că scopul era să-l forţeze pe Csűry să recunoască public relaţia şi să-i plătească pensie alimentară pentru copilul nenăscut.

„Am pierdut sarcina în iulie, cu tot stresul pe care mi l-a provocat omul acesta. Am fost internată la o clinică din Austria, am depus şi hârtii la Poliţie”, a declarat Denisa, susţinând însă că nu le poate face publice deoarece „afectează ancheta”. „Când se termină, vi le aduc”, a promis ea, pentru a nu ştiu câta oară.

Ceea ce n-a spus e că a prezentat poliţiştilor documente ce indică, de fapt, că a fost pacienta unei clinici private de obstetrică-ginecologie din Oradea, dar nicidecum pentru că ar fi pierdut o sarcină, ci pentru un tratament împotriva infertilităţii.

Culmea, femeia a continuat să-l urmărească pe episcop chiar şi după ce a fost dată pe mâna Poliţiei, înfinţându-se toamna trecută, de mai multe ori, la biserica unde acesta slujeşte, până când a stârnit revolta unor apropiaţi ai prelatului, într-atât încât unul dintre ei a şi scos-o afară.

Sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ