Scandal cu iz politic și demisia unui medic într-un spital din vest: ”Vor să ne bage pe gât pe cineva gen Dăncilă”

6193

Un medic șef de secție și-a înaintat demisia și alți 30 de angajați ai secției s-au opus imixtiunii politicului în actul medical. Legăturile politice și numirile realizate pe acest  considerent de ”competență” sunt des reclamate inclusiv la nivelul unităților medicale.

Încă din luna februarie, un scandal stă să izbucnească la secția de Reanimare a Spitalului de Urgență Petroșani. Un om politic, membru PSD, de la județ este indicat ca fiind cel care face presiuni pe conducerea spitalului pentru a numi în funcția de șef secție un ”agreat politic”. Toată echipa de lucru din secție a cerut însă managerului să nu accepte acest compromis, considerat un mare deserviciu făcut oamenilor bolnavi care ajung pe secție.

Totul a fost iscat la momentul în care asistenta șefă de la Reanimare (ATI) urma să iasă la pensie. Adică în luna februarie, au început presiunile pe conducerea spitalului. Angajații de la Reanimare susțin că pensionarea se producea de facto din luna martie.

”Politicul, mai exact ăștia din PSD, vor să ne bage pe gât pe cineva gen Dăncilă. Medicul șef de secție și-a dat demisia, deoarece nu e de acord cu așa ceva, dar se pare că nu e de ajuns. Managerul ne spune că așa trebuie și că vezi doamne și lui i se impune. Sectia ATI e o secție grea, cu multe probleme, chiar nu o putem transforma în circ. Nu se poate așa ceva ca până și la acest nivel de asistentă șefă să se pună un sef pe criterii politice, când noi ne luptăm cu viața și cu moartea zi de zi”, a declarat, pentru Gazeta de dimineață, unul dintre angajații din Secție.

Citește continuarea pe gddhd.ro

1 COMENTARIU

 1. Sunati la DNA: Serviciul teritorial Timișoara
  Timișoara, Str. Martin Luther nr. 2, cod 300054, jud. Timiș
  Telefon: 0372.777.849 Fax: 0256.221.421
  Program de audiențe: luni-vineri orele 9-15
  procuror șef serviciu: Lavinia Magdalena MACOVEI

  Succes si nu va mai bateti voi capul cu mizeria asta. Lasati profesionistii sa se ocupe, ca pentru asta sunt platiti.

LĂSAȚI UN MESAJ