Scandal, acuze şi capete sparte la Bogda, după o ceartă între ciobani şi reprezentanţii Primăriei – VIDEO

1969

Nemulţumiţi de felul în care s-a împărţit păşunea din comună, ciobanii din Bogda s-au dus la Primărie să-şi caute dreptatea. Ei îl acuză pe primar că şi-a luat sute de hectare de teren, a vândut ce a putut, iar ei au rămas cu oile „în aer”. Momentul a fost destul de tensionat, viceprimarul alegandu-se cu capul spart.

Ciobanii spun că în localitate nu mai există aproape nici o activitate economică, păstoritul e singura lor ocupaţie, iar acum le-a ajuns cuţitul la os. Principala nemulţumire e legată de modul în care s-a împărţit păşunea comunală: unii au primit foarte mult (oamenii primarului), iar alţii deloc.

De asemenea ei mai spun că s-a întâmplat de multe ori că au lucrat câte o porţiune de păşune, au curaţat-o, au investit, iar cand a fost gata totul, le-a fost luată şi dată altora. Alte nemulţumiri sunt legate de atribuirea contractelor. S-a întâmplat de mai multe ori ca aceeaşi suprafaţă să fie artibuită mai multor persoane. Ciobanii curăţau păşunea, iar alţii, pe care nici nu i-au vazut, încasau subvenţia de la stat.

Ei spun ca au cerut şi în şedinţa de consiliu local ca păşunea să se împartă în mod echitabil pentru toţi, dar nu au fost ascultaţi.

În viziunea lor, principalul vinovat este primarul localităţii, care şi-a angajat doar rudele la primărie şi formează o „gaşcă” care, de 25 de ani de când sunt la putere, a pus mâna pe terenuri, pe case, au transformat Primăria în afacere de familie, iar ca să-şi asigure posturile, aduc, la alegeri, votanţi din alte localităţi cărora le fac flotant.

Ei mai acuză că primarul şi secretarul primăriei şi-au luat sute de hectare de teren în comună, că viceprimarul nu ştie să scrie şi să citească sau că fratele primarului şi-a deschis „butic” în incinta Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ