Șase transferuri pentru primele 10 locuri ale Ligii I

179

ACS Poli va începe pregătirile viitorului sezon cu șase nume noi. Oficialii timișoreni s-au mișcat repede și au prezentat deja jucătorii cu care vor să se claseze în primele 10 echipe ale Ligii I.

Timișoara începe ultima pregătirea de vară dintre grupările de Liga I, însă este una dintre cele mai active pe piața transferurilor. Poliștii au avut nevoie de ceva mai mult de 24 de ore pentru a anunța șase achiziții. Pe Dan Păltinișanu au sosit cinci oameni cu experiența primei ligii și un tânăr jucător din eșalonul secund.

”Am făcut un set întreg de transferuri: Vali Crețu, Cristian Melinte, Ștefan Covalschi, Alexandru Țigănașu, Alex Munteanu, Gabriel Vașvari. Sunt băieți veniți toți fără impresari, fără comisioane. Mai avem discuții și cu alți jucători și e posibil să mai auziți în zilele viitoare de veniri. Am plecat de la reconstrucția echipei și am schimbat puțin și structura staff-ului tehnic: Ionuț Popa principal, un antrenor secund Tavi Benga și un preparator fizic Mihai Alexandru. Cred că e formula cea mai potrivită. Bălu va trece principal la echipa secundă unde are obiectiv promovarea în liga a doua”, a anunțat președintele Sorin Drăgoi.

La capitolul plecări deocamadată sunt puține certitudini. Scutaru, Străuț, Vasi și Novak nu mai au contract cu Poli și suntem în discuții cu ei. Popovici vrea să plece în liga a doua din Turcia și a primit liber, Bărbuț a semnat la Craiova.

Împreună cu aceste întăriri, Poli își propune să facă un sezon mult mai bun și are un obiectiv mai ambițios. O clasare în primele 10 echipe sună obiectivul violeților pentru campionatul ce va începe la jumătatea lunii viitoare.

”Ne bucurăm că am reușit să ne îndeplinim obiectivul: salvarea de la retrogradare; plus finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Tragem linie după un an de zile și ne simțim împliniți că ne-am îndeplinit ce ne-am propus. Pentru anul acesta vrem o clasare în primele 10 locuri, va fi greu dar am vrea să ne facem treaba și să îl îndeplinim. Este primul pas dintr-un proiect pe trei ani de zile a cărui finalitate este participarea în cupele europene”, a completat președintele clubului.

Vali Crețu: ”Am ales cu inima pentru că am fost dorit cel mai mult aici. Am avut mai multe oferte și am simțit că Timișoara e alegerea cea mai bună. Mă gândesc la play-off pentru că în ultimul sezon am ratat de puțin play-offul”.

Cristian Melinte: ”Sunt bucuros că am fost rechemat la echipă, aici m-am simțit foarte bine. Am plecat atunci de la Timișoara pentru că era o incertitudine legată de viitorul echipei. Nici nu am stat pe gânduri când am fost sunat. Ne obligă evoluția echipei de anul trecut așa că anul acesta trebuie să țintim mai sus. Cu meciuri și rezultate foarte bune cred că vom aduce lumea la stadion. Îmi doresc să trăiesc și eu meciuri cu tribunele pline pe Dan Păltinișanu”.

Poli se reunește joi, de la ora 10.30, și din 25 iunie va pleca într-un cantonament în Poiana Brașov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ