Şase mame vindecate în urma infectării cu coronavirus, aplaudate de medici la externarea din Maternitatea Bega VIDEO

158

Şase paciente, proaspete mame, care au fost infectate cu coronavirus şi care se aflau internate la Maternitatea Bega din Timişoara, spital – suport Covid-19, au fost externate, astăzi, în aplauzele medicilor. Ele vor rămâne în izolare la domiciliu pentru următoarele două săptămâni, în timp ce bebelusii lor, sănătoşi, sunt în continuare internaţi la maternitate.

Managerul Maternităţii Bega din Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat că şase paciente internate aici, după ce au fost confirmate cu coronavirus, au fost externate.

„Astăzi, în Miercurea Mare din Săptamâna Sfintelor Patimi, un număr de 6 paciente, confirmate cu Covid-19 în urmă două săptămâni, au părăsit Maternitatea Bega. Vindecate şi pline de încredere, se reîntorc, acum, în sânul familiei. Vreau sa le mulţumesc mămicilor pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă pe toată durata spitalizării şi pentru că au înţeles importanţa actului medical! Le asigur pe mămici că micuţii lor vor avea parte de o îngrijire exemplară, din partea minunatei echipe din secţia de neonatologie, până în momentul în care vor reajunge în braţele lor”, a scris Marius Craina pe pagina sa de Facebook.
Managerul Maternităţii Bega a ţinut să mulţumească şi cadrelor medicale.
„Respectul şi consideraţia mea se îndreaptă şi către echipa medicală de la Maternitatea Bega care, zi şi noapte, a fost alături de paciente, tratându-le cu responsabilitate, dăruire, profesionalism şi respect. Încă o dovadă că suntem O FAMILIE, că ne pasă de cei din jur şi că întreaga noastră pregătire profesională este pusă în slujba comunităţii. Vă iubesc şi mă înclin în faţa voastră, cu atât mai mult cu cât, împreună, am reuşit să arătam tuturor, încă o dată, că meseria pe care ne-am ales-o, nu este doar o ocupaţie ci O DATORIE”, a mai scris Craina.
Marius Craina a postat si imagini video cu pacientele externate, iar la ieşirea lor din maternitate, ele au fost aplaudate de medici şi asistente.
După externare, cele şase paciente se vor autoizola la domiciliu pentru 14 zile, iar, conform protocolului, în ziua a 12-a le vor fi repetate testele. Dacă acestea vor fi negative, îşi vor putea lua bebeluşii din maternitate.

LĂSAȚI UN MESAJ