Sărbătoare de Florii cu ghinion pentru mai mulți șoferi care au tranzitat județul Timiș

99

A fost razie a polițiștilor rutieri din Timiș, în weekend-ul ce tocmai a trecut. Sute de conducători auto s-au ales cu amenzi sau, mai grav, cu permisele reținute de oamenii legii, după ce au fost prinși că nu respectau normele rutiere.

S-au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați și au fost reţinute 27 permise de conducere.

”În perioada 30 martie  – 01 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.”, transmit reprezentanții Poliției Timiș.

Astfel, poliţiştii au constatat 6  infracțiuni și au aplicat 333 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 27 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ