Saracens simte presiunea înaintea semifinalei cu Steaua

228

SCM Timișoara Saracens e la o victorie distanță de prima finală a unei competiții din noul sezon. Rugbiștii bănățeni primesc duminică, în Ronaț, vizita lui Steaua București într-o semifinală ce se joacă la doar ceva mai mult de 6 luni de finala Cupei de la Iași.

Timișoara și Steaua vor sta din nou față în față la doar 10 zile de la ultima confruntare directă, încheiată cu 13-3, tot în Ronaț. Atunci cele două echipe au jucat un meci fără nicio miză în care ambele tabere și-au menajat jucătorii importanți. Cu totul altfel vor sta lucrurile în meciul de duminică, în semifinala Cupei României.

”Am jucat de curând cu Steaua, știm că ne așteaptă un meci greu, va trebui să fim în formă pentru a ne impune. Am avut succes anul acesta, la fel și anul trecut, dar dacă ne complacem putem da greș. Am vorbit de acest lucru, vom mai vorbi pentru a fi siguri că vom da totul pentru a ne impune. Ce mă bucură e că nu avem accidentări serioase recent”, a declarat antrenorul roș-negrilor, Grainger Heikell.

Dacă Saracens a fost în ultimii ani o abonată obișnuită la câștigarea trofeelor, Steaua nu a mai savurat de ceva vreme din gustul victoriei unei competiții. ”Obiectivul nostru e să câștigăm Cupa. Presiunea e pe noi. Suntem deținătoarea trofeului. Nu e greu să-l câștigi, ci să-l păstrezi. Avem un lot cu suficientă experiență, care știe ce înseamnă finala, mai ales una pe teren propriu, pe care ne-am dorit-o. Va fi dificil, dar suntem conștienți de dificultatea partidei.

Faptul că Steaua a venit de atâtea zile, vin hotărâți, probabil au strâns frustrare în acești ani prin lipsa trofeelor. Mai ales după acea finală pierdută cu noi. Noi suntem pregătiți, așteptăm lumea să vină să ne vadă, jucăm acasă și vreau să simțim acest lucru”, a subliniat căpitanul Stelian Burcea.

Semifinala Cupei e programată duminică, ora 13, pe arena Gheorghe Rășcanu. Cealaltă semifinală se joacă la Baia Mare, sâmbătă, între CSM Știința și Dinamo București. Finala competiției e programată pe Stadionul Dan Păltinișanu, în data de 21 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ