Saracens merge în Rusia pentru calificarea în Challenge Cup

118

SCM Timișoara Saracens va înfrunta echipa rusă Krasny Yar în barajul pentru calificarea în Challenge Cup. Dubla manșă va avea loc în 1 și 22 aprilie, cu returul pe Dan Păltinișanu.

Campioana României nu a scăpat de ceea ce se temea, un duel cu rușii în barajul pentru grupele Challenge Cup. EPCR a anunțat că echipa Krasny Yar va fi oponentul rugbiștilor timișoreni în play-off. Din postura de capi de serie, elevii lui Grainger Heikell sperau să fie trimiși în baraj alături de cealaltă formație venită din calificări, Mogliano Rugby (Italia) din mai multe motive.

În primul rând pentru că o deplasarea în Rusia necesită un efort semnificativ; apoi pentru că Krasny a dominat autoritar calificările arătând o forță de respectat. Coincidență sau nu, rușii l-au înregimentat recent pe fostul rugbist din Ronaț, Andrei Mahu. Internaționalul moldovean ce joacă în linia a II-a poate constitui un atu în ecuația calificării prin prisma cunoștințelor pe care le are despre clubul timișorean.

Timișorenii vor juca turul în Rusia, foarte probabil la Moscova, în prima zi a lunii aprilie. Calificarea se decide în Banat, în 22 aprilie. În cazul unui succes campioana merge pentru al doilea an în grupele Challenge Cup alături de învingătoarea celuilalt meci de baraj: Enisei STM (Rusia) – Mogliano.

Ca o premieră, cele două echpe calificate în grupe vor disputa o finală a calificărilor în 13 mai, la Edinburgh, în deschiderea ultimului act din Challenge Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ