Saracens le va înfrunta pe Harlequins, Stade Francais și Edinburgh

112

Timișoara va avea dueluri de primă mână la debutul în grupele Challegne Cup. Englezii de la Harlequins, francezii de la Stade Francais și scoțienii de la Edinburgh sunt adversarii băieților din Ronaț în grupa a 5-a.

Saracens și-a aflat miercuri numele adversarelor pe care le va înfrunta în Challenge Cup, la prima participare. Tragerea la sorți nu le-a surâs prea mult rugbiștilor timișoreni și nici nu avea cum dată fiind componența selectă a urnelor. Elevii lui Grainger Heikell vor înfrunta reprezentantele celor mai puternice campionate europene: Anglia, Franța și Scoția.

Timișoara a fost repartizată în grupa a 5-a a Challenge Cup alături de echipa engleză Harlequins, formația franceză Stade Francais și team-ul scoțian Edinburgh. Așadar sarazinii vor evolua a trei dintre echipele obișnuite ale Heineken Cup, cea mai tare competiție a cluburilor de pe continent.

Harlequins a jucat recent finala Challenge Cup și va intra în noul sezon din postura de vicecampioană. Londonezii își joacă unele meciuri pe celebrul Twickenham și este posibil ca și disputa cu Timișoara să se joace pe ”catedrala” rugbyului englez. Stade Francais a încheiat ultimul sezon din Franța pe antepenultima poziție, joacă pe impresionantul Stade de France și are un buget de 15 milioane de euro. În fine, Edinburgh evoluează pe cea mai mare arenă scoțiană, Murrayfield, tot acolo unde se va desfășura finala Challenge Cup în 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ