Săptămâna Sportul pentru toți la Timișoara

46

Fundația Comunitară Timișoara, alături de Decathlon România și școlile participante la programul de finanțare Sportul pentru toți, are bucuria să vă invite la evenimentele organizate în perioada 11-15 octombrie 2022, cu ocazia inaugurării a facilităților sportive îmbunătățite prin acest program.
Prin acest program de finanțare au fost selectate prin concurs patru școli, respectiv două școli gimnaziale și două licee, care au avut nevoie de investiții ca elevii să își poată desfășura orele de sport șievenimentele sportive în condiții mai bune. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Timișoara este de 248.833 lei. De aceste investiții realizate de școli prin Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România vor beneficia peste 5500 de elevi.

11 octombrie, Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”
12h Inaugurare investiție
Baschet fete, baschet băieți, sărituri în lungime la groapa cu nisip, tenis de masă, șah, fotbal băieți

12 octombrie, Școala Gimnazială nr. 2 10h Inaugurarea sălii
Lecție de antrenament/baschet
11h Demonstrație de Zumba/Aerobic
12h Karate – lecție demonstrativă
13h Meciul generațiilor (baschet), actuali elevi vs foști elevi
14h Meci de baschet profesori vs elevi

14 octombrie, Colegiul Național Bănățean
14h Inaugurare investiție
Meci de fotbal elevi vs profesori
15h Meci de handbal copii (școala primară) vs părinți

15 octombrie, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara
10h Concurs de atletism pe terenul sintetic de la balon
10.30 Zumba pe terenul sintetic de fotbal
11h fotbal pe terenul sintetic

Detalii despre investițiile realizate:
● Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara
Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a opt coșuri de baschet,a două mese de pingpong și de amplasarea unei tribune de 90 de locuri.
● Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara
Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare asigură practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.
● Colegiul Național Bănățean
Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul se află în curtea interioară a școlii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic Dositei Obradovici.
● Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara
Reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp). Investiția este finalizată în proporție de 80%.

Despre programul “Sportul pentru toți”
Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.
Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Bugetul total al programului este de 200.000 de euro.
Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.
***
Despre Fundația Comunitară Timișoara Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.
Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ