Şantierul de la Spitalul de Copii prinde, din nou, viaţă

94

Şantierul de la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara va prinde, din nou, viaţă. Cel puţin asta este promisiunea primarului oraşului, care spune că din această săptămână muncitorii vor reveni la muncă.

Lucrările sunt preluate de societatea Sulfatim, care a intrat în licitaţia inițială alături de Prompt. După ce firma Prompt a abandonat şantierul, acum cea de-a doua companie promite că va finaliza proiectului construirii unui nou corp de clădire pentru spital.

„Am semnat, ieri (n.r. luni, 28 noiembrie), actul adiţional la contractul iniţial cu firma Sulfatim şi din această postură, de terţi susţinători, firma Sulfatim s-a angajat să ducă lucrurile la bun sfârşit”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Noua firmă de construcţii a preluat amplasamentul şantierului şi va continua ceea ce a început cealaltă societate care a intrat în insolvenţă şi, din decembrie anul, a abandonat lucrul.

„Nu ştiu exact care este perioada. Nu se mai poate respecta graficul iniţial având în vedere că de atâta amar de vreme nu s-a mai făcut nimic”, a mai spus Robu.

Structura clădirii este aproape gata, ajungând undeva la 80%. Mai este nevoie de construirea unui etaj şi lipsesc finisajele exterioare şi interioare, căile de acces şi aparatura necesară. Per total, şantierul a ajuns la stadiul de doar 24%. S-au cheltuit până acum 11,3 milioane de lei, 5 milioane de lei provenind de la Guvern. Investiţia va ajunge la 48,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ