Șantaj, hărțuire și violare de domiciliu pentru a forța o tânără să reia o relație. DIICOT Timișoara a intrat pe fir

122

A șantajat-o, a amenințat-o și i-a violat domiciliul. Asta a făcut un austriac, alături de alți doi bărbați, pentru a o determina pe fosta iubită să reia relația. Cazul a intrat în atenția DIICOT Timișoara, care a deschis un dosar penal de șantaj, hărțuire, violare de domiciliu și violarea vieții private.

Anchetatorii au făcut și percheziții în Timișoara și Arad. „Prin utilizarea repetată de constrângeri, constând în amenințări cu desfacerea contractului de muncă precum şi printr-o monitorizare ambientală agresivă, fără drept a vieţii private a victimei, membrii grupului au încercat să o determine pe aceasta, să reia o relaţie extraconjugală mai veche cu unul dintre suspecți, respectiv cetățeanul austriac. Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoana vătămată avea și calitatea de angajat la o societate comercială administrată de către cetățeanul austriac. S-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, cetățeanul austriac dorind să reia relația cu persoana vătămată, a ameninţat-o pe aceasta în mod repetat cu desfacerea contractului de muncă, demarând o campanie de monitorizare agresivă a vieţii private a victimei.

La data de 11.01.2021, cetățeanul austriac a pătruns fără drept în locuința victimei, apelând la serviciile mai multor detectivi particulari pentru supravegherea şi hărţuirea victimei. De asemenea, acesta a procedat la localizarea şi ascultarea fără drept a convorbirilor ambientale, prin montarea de mijloace tehnice în articolele de îmbrăcăminte şi în autoturismul de serviciu utilizat de către persoana vătămată. La solicitarea liderului grupării, pe tot parcursul anului 2021, în mod coordonat şi repetat, cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora, care erau neautorizate să desfăşoare activităţi de detectivi, contrar prevederilor Legii nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular, încălcând dreptul la viață intimă, familială şi privată al persoanei vătămate, au procedat la supravegherea ambientală în locuri publice şi la domiciliul victimei, beneficiind de suportul tehnic clandestin al cetățeanului austriac (aparatura de localizare şi ascultare fără drept a convorbirilor ambientale). În urma administrării actelor probatorii în dosarul penal, au fost identificate dispozitivele de localizare și de ascultare ambientală, montate pe autoturismul utilizat de către victimă, fără știrea sau acordul acesteia”, aflăm din dosar.

În urma perchezițiilor au fost ridicate trei laptop-uri, șase telefoane mobile, un H.D.D., trei reportofoane și un dispozitiv G.P.S. Cei trei suspecți vor ajunge, marți, la audieri la sediul DIICOT Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ