SANCŢIUNE! Un judecător din “parohia” Curţii de Apel Timişoara, exclus din magistratură!

1063

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, luni, 31 octombrie 2016, excluderea din magistratură a unui judecător de pe raza Curţii de Apel Timişoara, respectiv Nicoleta Lavinia Coţofană, de la Judecătoria Arad.

Măsură extrem de dură a fost dispusă, ca sancţiune disciplinară, pentru comiterea a două abateri grave, constatate de Inspecţia Judiciară şi menţionate în raportul cercetării.

Este vorba despre „nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii” şi „exercitarea funcţiei cu reacredinţă”.

Excluderea din magistratură a judecătorului din Arad vine la doar 9 luni de la primirea în această profesie în condiţiile în care Nicoleta Lavinia Coţofană şi-a început activitatea în 20.01.2016 şi este pusă pe seama unui conflict cu avocaţii din Baroul Arad.

Mai exact, Nicoleta Lavinia Coţofană a reclamat faptul delegaţiile pentru asistenţă extrajudiciară emise de Baroul Arad ar fi ilegale şi prejudiciază bugetul Ministerului Justiţiei, motiv pentru care nu acceptă părţile din procesele civile fie aparate de avocaţi cu astfel de delegaţii.

În urma conflictului cu Baroul Arad, judecătorul a solicitat CSM apărarea reputaţiei profesionale, însă cel mai important for de conducere al Justiţiei din România i-a respins, în iulie 2016, această cerere.

Decizia CSM poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, şi nu ne îndoim Nicoleta Lavinia Coţofană va contesta excluderea din magistratură.

Sursă foto: eranews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ