Sănătatea devine prioritatea nr. 1 a Guvernului. Măsurile anunțate

127

Sănătatea va deveni prioritatea numărul 1 a Guvernului Cioloș, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Acesta a anunțat măsurile care vor fi luate în următoarea perioadă. Prima dintre acestea – Corpul de control al premierului va fi trimis la Comisia de Biocid a Ministerului Sănătății.

„Pe termen scurt, premierul a decis să trimită Corpul de Control, care va demara un control la nivelul Comisiei de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății, comisia care stabilește caietele de sarcini și criteriile de utilizare a dezinfectanților. Vrem să știm dacă criteriile au fost respectate și dacă s-au respectat standardele pentru procedurile acreditate de dezinfecţie”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Acesta a precizat că va fi analizată și rigoarea cu care s-au făcut inspecțiile de sanitație din ultimele zile.

Dacă vor fi descoperite nereguli, „rezultatele acestor contracte vor fi transmise Parchetului, care s-a sesizat deja în legătură cu o serie de probleme din sistem, pentru a fi utilizate în anchetă”, a mai spus Dan Suciu.

El a adăugat că Guvernul pregătește o hotărâre prin care să se aloce fonduri pentru acreditarea de urgență a institutului ICECHIM. „E inacceptabil să nu existe laborator acreditat din 2007 și să nu putem avea o rigoare certificată în ceea ce privește analizele spitalicești. Vom continua să folosim expertiza acestui laborator și să trimitem pentru analize eșantioane de teste și pentru concentrația produselor de dezinfecţie”, a spus Dan Suciu.

El a precizat că premierul i-a cerut ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, să implementeze „accelerat” programul de măsuri împotriva infecțiilor din spitale, anunțat săptămâna trecută.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ