San Jose: a fost descoperită „cea mai importantă comoară din istoria omenirii” VIDEO

110

Descoperire uluitoare, după 30 de ani de căutări, în largul coastelor Columbiei: epava unui galion spaniol, San Jose, care transporta aur şi pietre scumpe!

Galionul spaniol San Jose transporta smaralde şi monede din aur şi argint. Nava a naufragiat acum peste 300 de ani! Anunţul vine chiar din partea preşedintelui columbian Juan Manuel Santos, care a anunţat pe Twitter „Veşti grozave! Am găsit epava galionului San Jose”. „Aceasta este cea mai importantă comoară descoperită din istoria omenirii”, a adăugat Santos.

Sea Search Armada, o companie americană care se ocupă de căutarea epavelor, revendicase epava chiar înainte de a fi găsită. Disputele cu Guvernul Columbiei, legate de galionul San Jose, care a făcut parte din flota regelui Filip al V-lea al Spaniei, s-au mutat în justiţie după ce iniţial cele două părţi începuseră căutările împreună.

Ulterior, Executivul columbian solicitase instanţei ca epava, care încă nu fusese găsită, să fie declarată proprietatea acestui stat. O instanţă din SUA a confimat acest lucru, aşa că această ţară are liber la a-şi exploata epava.

Nava San Jose, scufundată acum 307 ani

Se ştie că San Jose a pierit în valuri în anul 1708, în urma unei lupte cu forţele navale britanice, în timpul Războiului Succesiunii Spaniole (1701-1712), precizează Agerpres. Era principala navă a unei flote care transporta aur şi argint din coloniile spaniole din America până în Spania, pentru regele Filip al V-lea. Doar câţiva din cei 600 de membri ai echipajului de pe navă au reuşit să se salveze în momentul naufragiului.

LĂSAȚI UN MESAJ