Salonul VINVEST aduce în anul Centenar o unirea a vinurilor – foto

132

300 de sortimente excepţionale de vin, unele în premieră națională, vor fi expuse și degustate la a XV-a ediție a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST 2018.
În anul Centenarului Marii Unirii, organizatorii VINVEST, CCIAT și ADAR vă dau întâlnire la Timişoara, la cel mai mare eveniment dedicat vinului și unul dintre cele mai vechi şi de tradiţie evenimente din România, Salonul Internațional de Vinuri – VINVEST ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 30 martie – 1 aprilie 2018 la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.
Vinul și gastronomia se numără printre cei mai puternici piloni ai identității şi unităţii naționale.Tocmai de aceea Salonul internaţional Vinvest 2018 este constant o nouă oportunitate de a descoperi cele mai îmbietoare vinuri și distilate din România. Succesul acestui eveniment este bine stabilit, mai ales că, de pildă, în 2017 am numărat 2800 de vizitatori.
De la văile Moldovei sau Munteniei până la dealurile Olteniei ori la țărmurile Dobrogei, prin Valea Târnavelor, Crişana sau Banat, viticultura și toate regiunile sale vor fi bine reprezentate aici, la secular- europeana Timişoara devenită, timp de trei zile, o veritabilă capitală a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice. Cu mărci mai noi sau consacrate, DOC-denumire de origine controlată sau nu, soiurile şi producătorii se înfrăţesc, se reunesc patriotic într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu o identitate bine definită, sub motto-ul evenimentului „Identitatea vinului românesc, „ în cadrul Salonului VINVEST Timişoara 2018. La rându-i, marea degustare de vinuri din 15 martie 2018, -un important preeveniment al Salonului va marca începutul sărbătorii: 100 de ani de vinuri ale României.
„Importanţa VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim şi mai atent pentru fiecare nouă ediţie, pentru tot mai disputata piață internațională. Preconizăm şi anul acesta să aducem în salon crame care expun, în total, 300 de sortimente de vin. Ca în fiecare an, și la această ediție vor fi prezenți reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, cei care dezvoltă logistica. Participanţii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii în Vinuri/ CENTENAR 1918 – 2018”, a declarat ing. Lucia Pîrvu, director VINVEST.
Cu acest prilej va fi și o inedită expoziție ad hoc cu 100 de sticle de vin (50 sticle din primele ediţii ale concursului, oferite de VINVEST) şi alte 50 sticle de vin susţinute de producători.
Salonul va marca o reîntâlnire a producătorilor de vin cu publicul fidel la Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, ediţia a 15-a, în perioada 29 martie -1 aprilie 2018, la Timişoara.
În aceiași perioadă va avea loc și Simpozionul ştiinţific „Identitatea vinului românesc”, vernisaje de expoziţii artistice, manifestări din zona gastronomiei, artelor, literaturii și alte evenimente de excepţie, realizate cu aportul producătorilor înscrişi la salon. Importatorii şi distribuitorii de vinuri, producătorii şi distribuitorii de utilaje şi servicii conexe își vor prezenta ofertele, pe parcursul celor trei zile ale salonului.

LĂSAȚI UN MESAJ