Salonul Industriei Ușoare începe să nu-și mai încapă în… haine. Foto-Video

311

Dacă a venit toamna e din nou prilej de a vedea cele mai interesante produse aduse de producători și comercianți la standurile de la Centrul Expozitional de pe bulevardul Eroilor de la Tisa.

A 33-a ediție a Salonului Industriei Ușoare este deja în sine o performanță în economia românească atât de zbuciumată și impredictibilă. Peste 60 de firme ce se ocupă cu producția și comercializarea de bunuri de sezon s-au întâlnit la standuri cu clienții lor deveniți deja obișnuiți.

Se poate face o radiografie a tot ce se mai poartă în domeniul îmbrăcăminții de damă, dar și de domni. Sunt, de asemenea, confecții de copii pentru ca aceștia să meargă la școală cu o garderobă înnoită. Tricotaje de vară și de toamnă, lenjerii de corp de la cele mai obișnuite până la cele mai elegante pentru prilejuri aparte se pot achiziționa. Dar, față de alte ocazii, parcă încălțămintea este cea mai vizibilă la multe standuri. Pantofi de lux din piele naturală stau alături de cei de toată ziua. Au apărut deja ghetele pentru zilele mai reci și ploioase ce nu vor întârzia să apară.

Un loc aparte există și pentru bijuteriile din metale și pietre semiprețioase. Ca și la ultima ediție se pot vedea și negocia minunate cămăși populare cusute de mână, ce parcă te duc cu gândul la povești. Cam tot ce ar putea dori cineva de îmbrăcat, încălțat sau pentru a decora casa se poate găsi la Salon.

Produsele de cosmetică abia așteaptă să aducă un aport la frumusețea doritoarelor. Creme, șampoane, loțiuni pentru cele mai rafinate gusturi. La căutare continuă să fie săpunurile facute artizanal cu adaosuri de plante medicinale și aromatice de cele mai felurite arome. Pofticioșii pot încerca dulciurile specific orientale de la standul cu delicii turcești. În fața clientului se taie plăcintele proaspete cu arome amețitoare.

Ca la celelalte ediții anterioare, platoul din afara sălii de expoziții este din nou ocupat de produsele artizanale tradiționale, atât alimentare, cât și nealimentare. De la halviță, la produsele apicole, până la jucării făcute manual pentru cei mici se găsec de asemenea de toate.

Aura Culea, managerul Salonului, crede că în acest ritm vor fi mari probleme la următoarele ediții. Sala multifuncțională este deja neîncăpătore și mulți clienți serioși nu mai au loc unde să-si prezinte produsele. Chiar este o penurie de spațiu de expunere. Salonul Industriei Ușoare începe să nu mai fie o chestiune ,,așa ușoară” ținând cont de faptul că nu cu puțin înaintea deschiderii oficiale, în interiorul sălii era plin de clienți curioși cu plasele pline de cumpărături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.