Salarii mărite substanțial pentru o parte din angajații de la stat, începând cu luna august

78

Începând cu luna august, salariile de bază ale personalului plătit din fonduri publice vor fi majorate cu o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază, prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, se arată într-un proiect de OUG, obţinut de Economica.net. Personalul implicat în implementarea reformelor din PNRR va beneficia de majorarea salariului de bază cu până la 50%. Vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 15% datorită complexităţii muncii prestate angajaţii INS, funcționarii publici din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică, personalul contractual din cadrul INS şi personalul contractual din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică, funcţionarii publici din Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, precum și cei din instituțiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, se arată în proiectul de OUG consultat de Economica.net.

Economica.net a obţinut un proiect de ordonanţă de urgenţă, pregătit de executiv, care prevede majorări ale salariilor de bază pentru personalul plătit din fonduri publice.

Succint, începând cu luna august, salariile de bază ale personalului plătit din fonduri publice vor fi majorate cu o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază, prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, reiese din proiectul de OUG studiat de Economica.net.

În prezent, această majorare se aplică doar pentru angajaţii din „Sănătate şi asistenţă socială”, precum şi pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățământ.

Personalul INS, funcționarii publici din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică, personalul contractual din cadrul INS şi personalul contractual din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 15% datorită complexităţii muncii prestate, conform proiectului de Economica.net.

Funcţionarii publici din Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și cei din instituțiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii prestate, reiese din proiectul de OUG analizat de Economica.net.

În lipsa unor măsuri concrete şi rapide, s-ar vulnerabiliza şi mai mult categoriile de persoane vizate de prezenta ordonanţă de urgenţă (personalul plătit din fonduri publice n. red.), prin diminuarea puterii de cumpărare, cu impact semnificativ asupra standardelor de viaţă ale populaţiei şi prin amplificarea riscului de sărăcire extremă”, susţine executivul.

Sursa: https://www.economica.net/majorari-ale-salariilor-de-baza-pentru-angajatii-platiti-din-fonduri-publice-pregatite-de-guvern_603736.html

LĂSAȚI UN MESAJ