Salarii aproape ca-n Vest! Cât câștigă acum medicii și asistentele medicale din România

675
Un medic primar din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a ajuns să câştige 11.600 de lei net în luna aprilie, dublu faţă de luna februarie, când avea puţin sub 6.000 de lei. Şi la asistentele medicale se vede o creştere la salariu de 40% în perioada menţionată, până la 4.700 de lei net, după cum reiese din calculele ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii spitalului din Sibiu.

Şi media salariilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a ajuns la 8.500 de lei net pentru un medic şi 5.000 de lei pentru  asistentă, după cum arată datele publicate pe site-ul spitalului, una dintre puţinele unităţi spitaliceşti care publică în mod transparent situaţia lunară a veniturilor salariaţilor.

Cel mai mare salariu în luna aprilie în spitalul Clinic Judeţean din Mureş a fost de 16.600 de lei net pentru un medic primar, iar cel mai mic salariu a fost de 2.500 lei net pentru un asistent medical debutant, potrivit datelor publicate pe site-ul spitalului.

Aceste exemple arată cum veniturile medicilor din spitalele menţionate au crescut şi chiar s-au dublat în anumite cazuri înce­pând cu anul acesta, după creşterile succesive ale veniturilor medicilor şi asis­tentelor.

Există însă şi diferenţe între salarii pe aceleaşi categorii de personal în funcţie de vechime sau de sporurile acordate pe anumite secţii.

„În anul 2017, media lunară a cheltu­ie­lilor de personal s-a cifrat la 11,3 milioane de lei, iar din luna aprilie 2018 media lunară este de 17,1 milioane lei. Până în prezent nu au fost probleme cu plata salariilor. Din esti­mările făcute şi luând în calcul posibilităţile de suplimentare a contractelor de furnizare de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Asi­gurări de Sănătate, considerăm că aco­perirea necesarului de cheltuieli cu personalul până la finalul anului va putea fi realizată“, au transmis pentru ZF repre­zentanţii Spitalului Judeţean Sibiu.

sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ