Salariații din învățământ și pensionarii amenință cu proteste! Prima etapa a protestului, pichetarea Prefecturii Timiș, pe 6 martie

1514

Liderul Federaţiei Spiru Haret Timiș, profesorul Virgil Popescu, a anunțat, la emisiunea Vocile Banatului de la postul Digi 24 Timişoara, că pe data de 6 martie, sindicatele din învățământul preuniversitar, afiliate la Spiru Haret, vor picheta sediul Prefecturii Timiș.

La protest va lua parte și Sindicatul Pensionarilor Timiș, ai cărui membri sunt total nemulţumiți de faptul că guvernul condus de Dacian Cioloș le ignoră în totalitate revendicările. Pensionarii solicită actualului guvern o nouă lege a pensiilor, care să prevadă că punctul de pensie sa fie de de minim 45% din valoarea salariului mediu pe economie.

Cât priveste poziția sindicatelor din educație, acestea acuză guvernul că nu are nicio intenție să ducă la capăt proiectul legii salarizării unitare.

Virgil Popescu 1„Guvernul tehnocrat ne minte în față când declară pe canalele media că lucrează din greu la finalizarea legii și că discută pe aceasta temă cu sindicatele din domeniul bugetar. Suntem, de fapt, consultați de ochii lumii, și, personal, nu am niciun motiv să cred că Dacian Cioloș dorește cu adevărat să înainteze proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor Parlamentului României”, a mai precizat președintele Spiru Haret Timiș, Virgil Popescu.

Acesta a ținut să avertizeze că pichetarea prefecturii este doar un prim pas în panoplia protestelor de natură sindicală, urmând ca, în funcție de reacția guvernanților, să urmeze și alte forme de protest, inclusiv o grevă a salariaților din educație.

LĂSAȚI UN MESAJ