Saga Băilor Neptun, aproape de final. Monumentul istoric va fi „salvat”

176

După luni de tergiversări, va începe punerea în siguranţă a Băilor Neptun din staţiunea de pe Valea Cernei. Clădirea – monument istoric se află într-o stare avansată de degradare, acoperişul prăbuşindu-se la începutul anului.

Asociaţia Locus va dona lucrarea de conservare către Primăria Băile Herculane, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook. Totodată, Institutul Naţional al Patrimoniului va acorda asistenţă tehnică, iar dirigintele de şantier va fi din partea instituţiei, tocmai pentru a garanta că lucrarea se desfăşoară în parametri corecţi.

„Pentru începerea șantierului echipa noastră va trimite către Primăria Băile Herculane următoarele documente care vor atesta faptul că putem duce la bun sfârșit lucrarea. Acestea sunt: extras de cont la zi, statutul Asociației, contractul semnat cu firma de execuție, cazierul fiscal al firmei de execuție, oferta actualizată pe suma existentă în cont, lucrările care pot fi executate în suma actuală, garanția lucrării. Totodată, Institutul Național al Patrimoniului va acorda asistență tehnică în tot acest proces și vă anunțăm că vom lucra cu un diriginte de șantier al Instituției, tocmai pentru a garanta Statului că lucrarea se desfășoară în parametri corecți.

Mai apoi, după verificarea documentelor, actualul protocol de colaborare se va modifica prin act adițional într-o ședință extraordinară, iar asociația va primi pe perioada implementării amplasamentul. Sperăm că totul se va desfășura cât mai rapid, fiindcă iarna bate la ușă, iar clădirea Băilor nu mai poate aștepta!„, anunță reprezentanții Asociației, citați de radioreșita.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ