„Să vină Cupa iar acasă!” doresc toți suporterii rugby-ului

48

Una din cele mai titrate echipe timișorene se pregătește de două noi meciuri de final de sezon. Echipa fanion a Universității de Științele Vieții „regele Mihai I al României” dar și mândria orașului pleacă la Sanagov pentru a pregăti în liniște ultimel două meciuri de rugby cu Dinamo și cu Steaua.


Deși au fost depășiți de Baia Mare în meciul din acest sfârșit de săptămână pentru a accede în finala campionatului României echipa antrenată de Valentin Calafeteanu a reușit, totuși, să se califice pentru a juca finala mică cu Dinamo București. Meciul va fi în data de 4 decembrie. Iar mai apoi pe 11 decembrie se va juca finala Cupei României în compania Stelei. Ambele meciuri se dispută pe modernul stadion de la Arcul de Triumf.
Rectotul Universității, profesorul Cosmin Popescu, este foarte optimist în privința jocurilor și îndeamnă cât mai mulți timișoreni care au posibilitatea să facă deplasarea în capitală pentru a susține echipa de rugby. Dânsul consideră că cei doi ani de colaborare cu sportul cu balonul oval au fost extrem de benefici pentru ambele părți. Se simte o adevărată emulație între studenți pentru sport și pentru susținerea echipei. Și asta este valabil chiar și între cadrele universității. Cu prilejul pregătirii pentru deplasarea în capitală rectorul dar și tot staff-ul de conducerea echipei întăresc vechiul slogan care spune „Cupa trebuie să se întoarcă acasă, aici în Banat!”
Până la acest moment este pregătit un autocar și un microbus pentru „chibiții” ce vor pleca. Dar în caz de nevoie poate că vor fi două autobuze. Iar foarte mulți au anunțat că vor folosi trenurile. Oricum tribunele bucureștene trebuie să fie dominate prin voce și culoare de bănățeni.

„Vreau să mulțumesc pentru tot ce s-a întâmplat până acum și pentru buna colaborare. Sperăm ca acest lucru să se întâmple și în continuare în ce privește parteneriatul nostru dintre Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara și echipa de rugby ce a făcut și va face performanță pentru municipiu, județ, regiunea noastră și evident la nivel național. Mulțumesc managerului echipei, domnului Dan Borzaș, pentru modul profesionist și sufletul pe care-l pune în dezvoltarea acestui parteneriat și pentru a face performanță în această zonă a sportului românesc… Mă bucur să îl am alături, în dreapta mea, pe antrenorul echipei, Valentin Calafeteanu. Țin să-l felicit pentru modul cum comunică cu echipa și tot aportul și efortul depus pentru a face performanță în sport, performanță în rugby.” a subliniat rectorul Popescu meritul celor implicați în bunul mers al echipei.
Cât de curând se va accede spre o nouă etapă superioară de organizare cu o mai largă promovarea a sportului prin emiterea unor carduri cu un plafon minim de cotizare pentru cei mai fideli sponsori și drucheri. După modelul echipelor mari din străinătate se vor pune în vânzare în curând și materiale promoționale: tricouri, baloane ovale, fanioane dar și alte obiecte cu încărcătură simbolică. Toate sumele strânse vor merge spre fundația, ce este deja funcțională, care sprijină echipa de rugby.


„Aș fi dorit să ne întâlnim în condiții și mai bune, adică să ne pregătim să luptăm pentru două trofee. Din păcate, în campionat vom juca doar finala mică. Am prioritizat obiectivele în urma rezultatului de ieri: finala Cupei din 11 decembrie devine ținta noastră principală, dar este importantă și această finală mică și sunt jucători care trebuie să-și arate valoarea în acest prim joc. Ar fi foarte frumos să ne întoarcem de la București cu două victorii și ar fi extraordinar pentru jucători să plece acasă de Sărbători cu un nou trofeu adus pentru oraș și club” este optimist tânărul antrenor al echipei Valentin Calafeteanu.

Vădit apăsați pentru eșecul de pe terenul din Maramureș cei doi căpitani rămân la fel de optimiști ca și antrenorul lor și promit două rezultate deosebite pentru a finaliza în forță acest an sportiv.
„… în spiritul sportului vrem să ne ridicăm, să mergem înainte. Luăm lucrurile pas cu pas, mai avem două meciuri anul acesta și vrem să încheiem sezonul cu capul sus, cu două victorii” declară Vlad Neculau.
Iar Stephen Shennan adaugă „Trebuie să mergem cu durerea asta înainte, să ne pregătim intens în aceste două săptămâni și să fim pregătiți cât mai bine pentru cele două finale de la București”
Scurt și foarte pragmatic, managerul Dănuț Borzaș conchide că: „ … să câștigăm finala mică și apoi, în 11 decembrie, să păstrăm trofeul Cupei României. Vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple!”

LĂSAȚI UN MESAJ