„Să renunțăm la abordări arogante” răspunde primarul Fritz atacurilor

89

Recent, Alfred Simonis, a criticat dur prestația primarului Fritz. Nu au trecut decât puține momente și iată și reacția. Primarul Dominic Fritz îi răspunde liderului PSD Timiș, Alfred Simonis: „Să renunțăm la abordări arogante și să colaborăm cu toții pentru dezvoltarea Timișoarei”.

Pentru ca cititorii noștri să fie informați la timp despre toate episoadele gâlcevei politico-administrative dintre liderul PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis și preopinentul său primarul USR-ist al Timișoarei, iată și răspunsul la recentul atac. Atacul și replica se află, ambele, publicate în site-ul nostru. Vă rugăm să citiți și să puneți în balanță!

„Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun ”bețe în roate” proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni.   

Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca “bețe în roate”? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor.

Apelul meu de ieri exact despre asta vorbea: despre deschiderea unui dialog între CFR, Ministerul Transporturilor, echipa de proiectare și Primăria Timișoara și timișoreni. Dublarea căii ferate în Timișoara poate să devină un avantaj strategic de noi legături pentru oraș – sau o cortină de fier care desparte orașul în două, dacă e prost planificat și executat.   

În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu Primăria și mai ales cu timișorenii.
În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid.”, a concluzionat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Citiți aici și poziția lui Simonis:

Alfred Simonis crede că primarul Fritz aruncă praf în ochii timișorenilor

LĂSAȚI UN MESAJ