Să fie oare în Banat? Companie americană celebră ar putea investi în România!

214

Un mare producător american de maşini electrice şi baterii doreşte să se extindă în Europa Centrală şi de Est, fiind invitat în România pentru o vizită de documentare.

Anunţul a fost făcut de ambasada României la Washington, după ce ambasadorul George Maior a discutat cu reprezentanţi ai Tesla, firmă fondată de Elon Musk.

În cadrul întrevederii a fost transmisă invitaţia pentru o echipă a companiei Tesla de a efectua o vizită de documentare în România.

Ambasadorul român a menţionat şi sprijinul financiar oferit de Guvernul României pentru achiziţia de maşini electrice, ca măsură concretă de sprijin a extinderii utilizării vehiculelor ecologice, arată un comunicat al Ambasadei României în SUA.

În context, reprezentanţii Tesla au prezentat obiectivele companiei de extindere a activităţii în Europa Centrală şi de Sud-Est, care includ atât infrastructura de suport a vehiculelor electrice pe care le produce, cât şi noile tehnologii de stocare a energiei sau elementele ce susţin dezvoltarea oraşelor inteligente („smart cities”).

Potrivit site-ului Tesla, compania urmează să instaleze în România trei puncte de încărcare rapidă Supercharger în Bucureşti, Craiova şi Brăila, dar fără un termen precis. În prezent, cele mai apropiate sunt în Ungaria.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ