S-au crezut mari hackeri! Tineri de 17 – 18 ani, care au spart site-urile unor instituții, săltați de mascați!

318

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat două percheziții în județele Vâlcea și Caraș Severin, la locuințele a doi tineri de 17 și 18 ani bănuiți de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Cei doi tineri ar fi efectuat și revendicat încă din 2016 și până în prezent o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip ,,defacement”, unele fiind îndreptate împotriva sistemelor informatice ale unor instituții publice.

Tinerii au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri, iar din locuințele lor au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe sisteme informatice, harduri interne și externe, smartphone-uri, stick-uri și carduri de memorie, suporți optici de tip CD/DVD, bunuri folosite în activitatea infracţională.

La activităţi au participat polițiști ai Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caraș Severin.

De asemenea, activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Generale de Protecție Internă, iar la acțiune au participat polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Caraș Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ