S-au afișat rezultatele repartizării la licee pentru elevii care au susținut Evaluarea Națională

1839
evaluare nationala

Elevii de clasa a VIII-a pot afla la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională. Rezultatele au fost afișate miercuri, 12 iulie, de edu.ro la acest link: http://admitere.edu.ro/Default.aspx

Repartizarea este computerizată și ține seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere. Această etapă stabilește totodată TOPUL LICEELOR, ierarhie în funcție de media de admitere la fiecare profil. Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă – cererea de înscriere la liceu. Atenție, în lipsa acestui demers, în perioada stabilită, elevul pierde locul afișat la repartizarea computerizată din 12 iulie!

Acte necesare la dosarul de înscriere la liceu:

  • cererea de înscriere (la liceul respectiv);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, acesta din urmă în copie legalizată;
  • adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridică de la școala gimnazială;
  • fişa medicală a elevului  (de la școala gimnazială).

În 18 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

Între 19 și 21 iulie vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizarii computerizate.

24 iulie 2017 – Afişarea situaţiei locurilor libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba modernă sau maternă.

4 septembrie 2017 – Candidaţii se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limba modernă sau maternă.

5 – 6 septembrie 2017 – 
 Desfăşurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba modernă sau maternă.

4 – 7 septembrie 2017 – Absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare îşi vor trimite cererile de înscriere.

8 septembrie 2017 – Vor fi repartizaţi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 –  Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Naţional de Admitere, prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ