S-a stins din viață medicul Ovidiu Golea

7166

Doctorul Mihai Gafencu a anunțat pe Facebook, printr-o postare emoționantă, decesul medicului Ovidiu Golea.

A plecat din această lume dr. Ovidiu Golea. Despre care, dacă pleca la vârsta lui Iancu de Hunedoara, cineva sigur ar fi spus „s-a stins lumina lumii”… în dializă de la noi. Iar cei ce nu ar fi acceptat asta, greşeau. A iniţiat dializa pacienţilor cu insuficiență renală încă de la începutul anilor 70, apoi a avut premiera reală a transplantului renal din ţară noastră (şi a reluat aceasta după 1995). A deschis peste 20 de centre de dializă în jumătate de ţară. A tratat peste 1 milion de cazuri în cei peste 50 de ani de activitate, iar pacienţii lui (inclusiv familia mea), cunoscuţi mie, nu au avut decât cuvinte alese atunci când descriau medicul care m-a format în dializă. Miercuri va fi depus la UMF în Timişoara între orele 14-18, iar cei ce-l cunoaşteau dacă doresc să-l însoţească, sunt aşteptaţi. Judecata umană poate a adus în drept sau nedrept acuze acestui om, dar mie rar mi-a fost dat să văd un medic mai prezent lângă suferinţă, un conducător mai eficient şi atent la nevoile colectivului său un mentor mai generos. Poate am fost eu cel răsfăţat în acea perioadă. Şi aş încheia cu rugăciunea mea dragă – O Isuse al meu, iartă-ne păcatele, fereşte-ne de focul iadului şi du în cer toate sufletele, mai ales pe acelea, care au mai mare nevoie de mila ta, a scris medicul Mihai Gafencu pe rețeaua de socializare.

2 COMENTARII

  1. Dupa fix 27 ani si 1 luna de la macabra OPERATIUNE TRANDAFIRUL, in care 43 de suflete nevinovate au fost furate miseleste de odioasa Securitate, pentru a acoperi urmele genocidului de la adevarata Revolutie din Timisoara, cu concursul acestui „mare individ, un Securist sadea care respira pentru a mai turna ceva”, Dumnezeu mai da dovada inca odata, celor care se indoiesc, ca toti vor plati candva pentru faptele lumesti.

    Un fel… de om, desigur deplans de acele lichele medicale care s-au ridicat pe a dansului spate, sau au muls impreuna aceleasi ugere grase, si care acum au ramas in Fami(g)lie fara Tata’Mare, total descumpaniti.

    Oare cine putea imediat in ’90 sa isi deschida Centru Medical privat, mai apoi Centru privat de Dializa, ba chiar sa „pensioneze medical” sute de „nevoiasi”, sa isi mentina hegemonia neclintit in fruntea Dializei timisene „de stat” (si privat).

    Cate vaiete si urlete vor urma astazi si maine, pe la picioarele Catafalcului.

    P.S. sper ca asemenea „maestrii” precum Misu Gafencu sa fie mai cumpatati in elogiile de tinichea pe care le vor scrie, de azi incolo, acestui „Parinte al Dializei” de pretutindeni. Halal, mizerie…

LĂSAȚI UN MESAJ