S-a săturat Timișoara de fotbal?

1110

ASU Poli a decis să revină pe ”Știința”. Entuziasmul celor două promovări consecutive s-a cam stins, lângă echipă rămânând nucleul Druckeriei. După ce a dorit atât de mult să poată juca pe ”Dan Păltinișanu”, echipa UPT și a galeriei poliste a decis să facă pasul înapoi. Motivul, unul singur. Prezența redusă – oricum peste cea de la meciurile rivalei ACS Poli (partida cu Steaua iese din discuție) – la meciurile echipei. 1.500 de oameni în tribunele de peste 30.000 de locuri aduce mai mult cu un antrenament.

Un eșalon mai jos, Ripensia contează pe câteva sute, nu foarte multe, de spectatori la jocurile de pe Arena Ciarda Roșie.

Chiar s-a săturat Timișoara de fotbal? Sau vor reveni oamenii pe stadioane când va fi o echipă care să se bată, din nou, la primele locuri din Liga I? Dacă așteaptă asta, vor trece, probabil, ani. Iar stadioanele Timișoarei vor fi tot mai depopulate, interesul pentru fotbal va tot scădea și se va alege praful.

S-au încercat tot felul de variante de atragere a publicului. S-au pus afișe, s-au mobilizat fani pe forumuri și rețele sociale, au fost chiar rezultate (referindu-ne la promovările lui ASU Poli, două la număr, și Ripensia) – păstrând, desigur, proporțiile –, și totuși lumea pare inertă.

Sigur că scăderea e generală și dramatică la nivelul întregii țări. Dar nu era Timișoara ”altfel”?

Desemnarea marelui oraș bănățean drept Capitală Culturală Europeană trebuie să însemne un imbold și pentru sport, pentru fotbal. Ieșirea orașului din amorțire trebuie să includă, obligatoriu, și sportul, și fotbalul.

9 COMENTARII

 1. Din păcate TIMIȘOARA ,este prea la vest pentru gunoaiele din bucurești. Corupții și toată sleahta de politicieni mafioți au avut și au tot interesul să nu aibe Timișoara ( și nu numai), vreo echipă de top. Gunoaiele astea de bucurești au distrus și încă se străduiesc să distrugă ce a mai rămas din fotbalul românesc. Timișoara a fost este și va fi tot timpul nodul din gâtul asupritorului bucurești. O autonomie totală față de bucurești ar fi soluția pentru BANAT. Bucureștiul are nevoie de TIMIȘOARA ,doar pentru a ne „suge” de bani. Suntem printre principalii cei mai mari contribuabili la bugetul lor de stat mafiot. De asta au ei .nevoie de noi. Au încercat în anii 70 / 80 să „romanizeze” Banatul ,populand vestul cu moldoveni.Acum valul fără precedent de olteni ,a invadat BANATUL, cu același scop. Exemplul de politică bolnavă impusă de autoritățile corupte ale Timișoarei, este că prioritatea numărul 1 a angajatorilor este să angajeze mai întâi oltenii…indiferent de gradul lor de competență. Cei de aici , trebuie să suporte ” vina” ca s au născut Bănățeni . Până când ???…revenind la fotbal, poate una din soluții ar fi să ne înscriem o echipă intr un campionat din vreo țara vecină. Că la dictatura arbitrilor și a hoardeor fecaliene ,nu merită să te prezinți pe teren atâta timp cât știi că ești veșnică victimă. Cine crezi că se încumetă să investească în ceva ce e sortit pieirii.???. O să vină spectatorul bănățean la stadion ,in momentul în care o să ne scăpăm de jugul bucurești….părerea mea.

  • „[…] TIMIȘOARA ,este prea la vest pentru gunoaiele din bucurești. Corupții și toată sleahta de politicieni mafioți au avut și au tot interesul să nu aibe Timișoara ( și nu numai), vreo echipă de top. Gunoaiele astea de bucurești au distrus și încă se străduiesc să distrugă ce a mai rămas din fotbalul românesc. Timișoara a fost este și va fi tot timpul nodul din gâtul asupritorului bucurești. […]”
   🙂
   Iar este criza de medicamente in farmaciile timisorene?! Spiune-mi mie ce pastile iti trebuie si in ce cantitati, ca vorbesc cu asupritorii din Bucuresti, poate gasim la ei – cine stie, poate vreun ONG bucurestean le ofera chiar gratuit…

 2. Timisoara iubeste rugby-ul, orasul are o echipa fantastica atat pe partea manageriala cat si pe partea sportiva, care are rezultate exceptionale palpabile. Nu stiu cat va dura aceasta sarbatoare, caci daca se va incerca tipica mizerie bucuresteana va fi distrus si acest minunat club si acest sport nobil. Fotbalul este intr-o degradare la nivel national, o mizerie, poate solutia ar fi mutarea echipei de fotbal in campionatul altei tari. Personal mi-as dori sa vad o implicare activa in mai multe sporturi in Banat din partea comunitati, primariei, etc.. nu doar in fotbal, care e cam depasit si excesiv promovat.

  • „Timisoara iubeste rugby-ul, orasul are o echipa fantastica atat pe partea manageriala cat si pe partea sportiva, care are rezultate exceptionale palpabile. Nu stiu cat va dura aceasta sarbatoare, caci daca se va incerca tipica mizerie BUCURESTEANA va fi distrus si acest minunat club si acest sport […]”
   🙂
   Da, dom’le, este clar! Este criza de medicamente in farmaciile timisorene. Si asta numai din cauza asupritorilor din Bucuresti, care sug sangele poporului din Banat si le pun piedica sportivilor banateni atunci cand acestia incearca sa loveasca mingea ca sa marcheze. Niste nemernici…
   Pana acum am avut fotbal si rugby. Incerci si ceva cu handbalul?

 3. NU SA SATURAT TIMISOARA DE FOTBAL ,SA SATURAT FOTBALUL DE TIMISOARA,SAU MAI BINE ZIS SAU SATURAT AMINDOUA UNA DE ALTA,MERGETI SI JUCATI PE MAIDAN ,JUCATORI DE MAIDAN ANTTRENORI DE MAIDAN.

 4. Nu , nu ne-am saturat de fotbal , ne-am saturat de mitici , cum ne prind pe teren , ne termina la arbitraj . Ne termina si la bani , le dam la buget bani ca sa traiasca din ajutor social . Acum suntem in UE , ne putem desparti de ei foarte simplu…Pa .

  • „le dam la buget bani ca sa traiasca din ajutor social”
   🙂
   S-a mai trezait unul…
   PIB (Produsul Intern Brut) / locuitor in anul 2015:
   – judetul Timis (abia al treilea pe tara): 10.601 EUR/capita;
   – Bucuresti (locul intai, la mare distanta fata de restul): 20.843 EUR/capita – adica… fiecare bucurestean produce, in medie, DUBLU fata de fiecare timisean.
   Din acest punct de vedere, ecuatia este simpla: 1 bucurestean = 2 timiseni. Nu mai luam in calcul si „bogatele” judete banatene Caras-Severin si Hunedoara pentru ca sa nu ajungem la vreo ecuatie si mai jenanta pentru banatenei, ceva de genul 1 bucurestean = 3 banateni.
   Oricum, bucurestenii ii multumesc judetului Timis DACA (asa cum sustine supusul regelui Carpaci, numitul „Druckerul din mahala”) banatenii le-au dat, din saracia lor, bani pentru ajutorul social de care, daca privim indicatorii economici, locuitorii capitalei nu par sa aiba nevoie si… le spun „Pa, drum bun!”.

LĂSAȚI UN MESAJ