S-a prezentat la spital cu o durere în gât, iar la scurt timp a murit

10620

Poliţiştii din Alba au declanşat, vineri, 24 ianuarie, o anchetă in rem pentru ucidere din culpă în urma unei plângeri formulate de o femeie din Alba care a declarat că soţul său, în vârstă de 37 de ani, a murit joi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia după ce a fost ţinut prea mult timp în camera de triaj.

Bărbatul era şofer profesionist şi nu ar fi avut până în prezent probleme de sănătate. Potrivit familiei, joi, 23 ianuarie, acesta s-a plâns că îl doare gâtul, motiv pentru care a luat două medicamente, dintre care un antibiotic.

Pentru că durerea nu trecea şi gâtul i se umfla în continuare, în jurul orei 19.00, a mers împreună cu soţia la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Alba Iulia. Cei doi ar fi aşteptat în triaj aproape o oră până când un medic a preluat cazul. După mai bine de o oră de la preluarea pacientului, un medic de gardă a venit şi i-a spus femeii că soţul său a decedat. Familia a solicitat să fie efectuată o autopsie, însă li s-a transmis că doar luni se poate face acest lucru.

Vineri, 24 ianuarie, a fost depusă o plângere pentru ucidere din culpă împotriva spitalului. Potrivit reprezentanţilor SJU, acuzaţiile familiei sunt nefondate, bărbatul fiind preluat de medici în cel mult 10 minute de când s-a prezentat la triaj. În urma vizualizării camerelor de supraveghere, pacientul a intrat pe picioare la 19.25 în triaj, iar până la 19.35 i s-au luat datele de identificare, i s-au măsurat parametrii, fiind imediat introdus în aria de lucru.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ