S-a ieftinit stadionul! CJT a decis să pornească licitaţia de la 20.000 de lei

231

Caietul de sarcini pentru închirierea stadionului „Dan Păltinişanu” s-a modificat. Aleşii județeni, întruniţi, vineri, în şedinţă au decis să scadă preţul de pornire al licitaţiei cu 5.000 de lei.

Iniţial, proiectul de hotărâre vorbea despre suma de 25.000 de lei ca plafon de începere a ofertelor. Însă suma, fără TVA de altfel, a părut cam mare în ochii consilierilor judeţeni. În urma votului s-a ajuns la suma de 20.000 de lei.

„Sportul în România este cum este, cluburile sportive nu au bani. Dacă mergem pe 25.000 de lei există riscul să nu participe nimeni la licitație. O soluție ar fi să fim proactivi, să ne dăm toată silința să contractăm noi cât mai multe evenimente în ferestrele de timp care rămân. Poate ar fi mai bine să pornim de la 20.000, dacă sunt mai mulți interesați se face licitația, dar există riscul ca dacă mergem la 25.000 să nu vină nimeni”, a declarat Marian Constantin Vasile, consilier județean din partea PNL.

Stadionul Dan Păltinişanu a fost în administrarea Clubului Sportiv ACS Poli Timişoara din 2012. Formaţia sportivă l-a primit în mod gratuit de la Consiliul Judeţean Timiş pe patru ani. Contractul expiră însă în luna august, iar legea îi obligă pe aleşii judeţeni să organizeze o licitaţie. Rămâne de văzut ce club sportiv are capacitatea financiară de a participa la licitaţie, luând în considerare faptul că pe lângă tariful lunar de închiriere, următorul chiriaş va plăti în plus utilităţile şi funcţionarea nocturnei.

În 2012, Consiliul Județean Timiș a acordat folosința gratuită a Stadionului Dan Păltinișanu, pe un termen de patru ani, respectiv până la data de 2 august 2016, Asociației Club Sportiv Poli Timișoara. CJ Timiș scoate la licitație închirierea stadionului de 32.821 locuri pe scaune. Contractul urmează să fie încheiat pe doi ani, timp în care Consiliul Județean Timiș va putea închiria stadionul pentru organizarea de alte evenimente sportive și/sau cultural-artistice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ