S-a decis! Centrul de colectare legume-fructe se face la Tomnatic

216

S-a decis, în sfârșit, unde se va constri centrul de colectare a legumelor și fructelor din Timiș. Consiliul Județean Timiș va deschide spațiul pe raza comunei Tomnatic.

Ideea unui astfel de centru a apărut încă de un an, dar fizic nu s-a înaintat pentru a implementa proiectul. După ce primarii din Lovrin și Tomnatic s-au certat pentru că ambii susțineau că localitatea condusă de ei este cea mai potrivită pentru investițe, acum aleșii județenei au decis. Centrul se ridică în comuna Tomnatic, unde și administrația locală este condusă de un membru PSD, în detrrimentul localității Lovrin, unde edilul șef este liberal.

”Consiliul Județean Timiș va demara construcția pe raza comunei Tomnatic a unui proiect-pilot care să vină în sprijinul agricultorilor din județ. După discuții prelungite mă bucur că toată lumea a înțeles importanța strategică a unei asemenea investiții și în plenul CJ Timiș am reușit promovarea unei hotărâri în acest sens.
Prin votul consilierilor județeni am preluat în patrimoniul Consiliului Județean terenul necesar construcției și în continuare vom demara Studiul de Fezabilitate. Estimez că anul viitor vom semna contractul privind execuția construcției, după finalizarea licitațiilor.
(…) Pe de o parte oferim un spațiu modern de preluare a legumelor și fructelor, iar pe de altă parte timișenii vor putea consuma produse autohtone de calitate superioară”, a declarant Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Viitrul centru ar urma să coste 1 milioan de euro, iar banii ar veni din bugetul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ