S-a dat drept controlor de bilete în tramvai. Ce s-a întâmplat când au urcat adevăraţii controlori

2763

Meseria de controlor de bilete pe mijloacele de transport public pare să fie una foarte râvnită în Arad. Un bărbat, angajat al unei firme de pază din municipiu, s-a dat drept controlor într-un tramvai plin de călători.

Omul a urcat şi a început să ceară oamenilor biletele şi abonamentele la control. S-a folosit de legitimaţia de paznic pe care o avea, iar pasagerii nu şi-au dat seama că nu este un document emis de Compania de Transport Arad.

Bărbatul a fost prins după ce doi controlori veritabili au urcat în acelaşi tramvai. Nu şi-au arătat imediat legitimaţiile, dar au rămaşi surprinşi că în mijlocul de transport era deja cineva care verifica biletele. Cum nu îl cunoşteau, controlorii au aşteptat ca bărbatul să prindă pe cineva fără bilet şi să îl dea jos din tramvai. Atunci au chemat şi poliţia.

Problema este că cei doi controli au intervenit înainte ca paznicul să şi ceară mită celui pe care l-a prins fără bilet. Acum poliţiştii arădeni încearcă să încadreze fapta bărabtului în codul penal.

Vă amintim că şi la Timişoara, anul trecut, RATT atrăgea atenţia timişorenilor că mai multe persoane s-au dat drept controlori şi au luat bani de la călătorii fără bilet. Pasagerii trebuie să ştie că un controlor veritabil îşi prezintă legitimaţia, pe care trebuie să existe numele companiei de transport şi ştampila instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ