Rujeola aglomerează spitalele din vest. Sute de noi cazuri într-o singură săptămână

405

Medicii din vestul ţării se confruntă din nou cu un val de îmbolnăviri provocate de rujeolă. Deşi la finalul lunii ianuarie boala părea să fie ţinută sub control, iar internările au scăzut, în săptămâna care tocmai s-a încheiat numărul de noi cazuri a crescut alarmant.

În perioada 13 – 19 februarie, în judeţul Timiş au fost înregistrate 77 de noi cazuri de îmbolnăviri de rujeolă, iar în judeţul Caraş-Severin peste 200.

În prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş sunt internaţi peste 30 de paienţi cu rujeolă, iar cei mai mulţi sunt copii.

Nici la nivel naţional lucrurile nu stau mai bine.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România pâna la data de 17.02.2017 este de 3071. Au fost înregistrate 16 decese, astfel: 5 în jud. Arad, 4 în jud. Timiș, 3 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin și 1 in București. Un al 17-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/infirmare (jud. Arad). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 36 de județe”, transmite Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

LĂSAȚI UN MESAJ