Rugby-ul salvează onoarea sportului bănăţean! Celelalte sporturi mănâncă bani publici, dar sunt mediocre în Timișoara!

78

Anul 2015 a fost fără îndoială anul Timișoarei în rugbyul românesc. Cele trei trofee și o calificare în play-offul Challenge Cup au încununat sezonul perfect pentru Saracens.

Când spui RCM Timișoara spui performanță, iar anul 2015 nu a făcut excepție de la această regulă instaurată în ultimii cinci ani. Seriozitatea este rețeta succesului pentru clubul din Ronaț, care în perioada amintită nu a terminat niciun sezon fără să cucerească un trofeu.

Anul recent încheiat a fost unul de vis pentru că rugbiștii bănățeni au reușit să câștige nu unul, ci trei trofee. Practic toate puse la bătaie pe plan intern. Bonus, Saracens a trecut la pas peste calificările din Challenge Cup și s-a calificat în play-offul acestei competiții cu șanse mari de a deveni primul club românesc participant în grupele competiției după mulți ani.

A devenit o obișnuință ca Ronațul să se mândrească an de an cu cele mai importante performanțe în sportul timișorean. Însă în 2015 roș-negrii au bătut toate recordurile cucerind totul: titlul, Cupa României și Cupa Regelui.

Start greoi, finiș fulminant

Aflați la primul sezon complet cu neo-zeelandezul Grainger Heikell pe bancă, timișorenii s-au încălzit mai greu, cu rezultate modeste la start. Remiza de acasă cu CSM Olimpia București și înfrângerea cu Steaua București prevesteau un campionat echilibrat. Nu avea să fie deloc așa pentru că Saracens a câștigat totul inclusiv finala din 5 decembrie, de la Baia Mare (18-15 cu CSM Știința), și firesc titlul cu numărul trei din istoria RCM a poposit în Ronaț.

Cupa României și Cupa Regelui au fost două competiții de asemenea dominate de timișoreni, care s-au impus în ambele întreceri deși nu s-au putut baza pe cei 8 titulari prezenți la Cupa Mondială: Stelian Burcea, Mădălin Lemnaru, Valentin Popârlan, Eugen Căpățână, Alexandru Țăruș, Andrei Rădoi, Paula Kinikinilau, Valentin Calafeteanu.

Primul trofeu a fost câștigat la București, în luna septembrie, un 24-22 cu băimărenii în finala primei ediții a Cupei Regelui. A urmat la aproape o lună distanță ultimul act al Cupei României, la Iași. Un meci câștigat după prelungiri în fața Stelei, scor 17-14.

Ultima lună a lunii decembrie a adus și ultimele performanțe ale bănățenilor. Saracens a făcut spectacol în disputele cu echipele italiene Rovigo și Roma în grupa preliminară din Challenge Cup și și-a asigurat biletele pentru play-offul Challenge Cup indiferent de rezultatul ultimei dispute, cea din Germania din 16 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.