Ronaţ, un cartier rupt de oraş, cu un singur mijloc de transport în comun-VIDEO

3397

Ronaţ este cartierul de la marginea de vest a oraşului, cuprins între Balta Verde, Gara CFR, Mehala şi linia de cale ferată spre Arad. Un cartier în care lipsesc multe: locuri de joacă, parc de agrement, mijloace de transport, magazine.

Există un singur mijloc de transport, tramvaiul 5, cu cel mai prost terasament din toată Timişoara. Parcă ai fi cu o barcă pe o furtună pe mare, în care te rogi la Dumnezeu să ai zile să scapi. Cartierul fiind destul de întins, între linia de tramvai şi capetele străzilor nu există nici un alt mijloc de transport.

“Problemele sunt diverse, una ar fi curăţenia străzilor, se face curăţenie şi se adună gunoiul doar pe anumite străzi, nu pe toate, mai trebuie asfaltate o serie de trotuare din cartier, circulaţia tramvaiului 5 creează mari nemulţumiri în rândul populaţiei şi cele mai multe sesizări ce le-am făcut sunt în acest sens”, a spus preşedintele consiliului de cartier, Constantin Pintilie.

tramvai-ronat-1

Însă de la RATT răspunsurile au venit foarte evaziv. Calea de rulare a tramvaiului trebuie complet schimbată, alte șine, un alt terasament, să nu mai vorbim de staţiile de aşteptare, unde plouă, bate vântul, zăpada, în care nu ai nici o protecţie.

“Am discutat şi cu domnul Chiş, directorul ethnic al Primăriei, mi s-a spus că va intra în modernizare Calea Bogdăneştilor, având de gând şi construirea unui viaduct pe sub calea ferată, ce va lega partea de nord cu sudul oraşului. În afară de mijloacele de transport, o mare durere mai sunt şi trotuarele sau lipsa magazinelor din zonă”, a mai spus domnul Pintilie.

Cea mai mare dorinţă al celor din Ronaţ este modernizarea liniei de tramvai. Apoi un parc de agrement, există chiar un teren la intersecţia Căii Bogdăneştilor cu Ion Raţiu, care e teren viran şi s-ar putea transforma într-o zonă de agrement. Cartierul are destui copii, dar lipsesc locurile de joacă.

tramvai-ronat-12

Atâtea realizări s-au făcut în acest cartier, încât şi afişajul electronic al realizărilor s-a ars, fiind prea încărcat cu atâtea îndepliniri de plan.

LĂSAȚI UN MESAJ