Românul nostru, eroul al Serbiei! Gestul lui Florin face furori în țara vecină!

1167

Presa din Serbia îl numește erou pe românul care a oprit acum 20 de ani trenul NATO la Pielești, deoarece nu avea documentația în regulă, jurnaliștii din țara vecină notând că încă există oameni pentru care principiile sunt mai importante decât puterea militară.

Florin Pătrăchioiu, omul care a oprit trenul militar NATO în halta Pielești, din postura de lef de gară, acum 20 de ani, a fost adus din nou în atenția publică de presa din Serbia cu ocazia comemorării a 19 ani de la bombardamentele NATO asupra Iugoslaviei.

Românul este considerat „Erou al Serbiei” de presa de la Belgrad, finid lăudat de mai multe publicații.

De exemplu, cei de la B92 TV spun că s-a demonstrat că încă există oameni pentru care principiile sunt mai importante decât puterea militară.

„19 vagoane pline cu soldați NATO și tehnică militară de ultimă oră au traversat jumătate de Europă, ajungând la ultima stație – Pielești. Aici, au fost stopate de un om ale cărui principii au fost mai importante decât puterea NATO și legăturile diplomatice.

Televiziunea Prva TV i-a dedicat românului un amplu reportaj.

„Legea se aplică pentru toți, inclusiv pentru soldații NATO. Un român a reușit să oprească trupele NATO din drumul spre Iugoslavia la vremea respectivă și apoi i-a ținut în loc. Unii ar spune că nu a făcut altceva decât să respecte regulile, dar e mai mult decât suficient ca el să fie considerat un erou, astăzi, în Serbia”, afirmă realizatorii emisiunii Exploziv.

„Un român a devenit un erou al sârbilor! A oprit trenul NATO încărcat și îndreptat spre Iugoslavia: Ofițerii au devenit nervoși, dar nu am dat înapoi”, comentează și publicația Kurir este despre Florin Pătrăchioiu.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ